Đorđević: "Ljut sam na Bobija..."

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.09.2016.
09:40
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević otkrio je kakav će nakon Olimpijskih igara i svega što se događalo u slučaju Bobana Marjanovića biti status srpskog gorostasa.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Desetak dana nakon što je spuštena zavesa na 31. Olimpijske igre u Rio de Žaneiru selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević osvrnuo se na mnoga važna pitanja koja će se naći na stolu u nastupajućem periodu.

Strateg "Orlova" govorio je za nedeljnik "NIN" o tome kako će poverenje koje je dobio od rukovodstva KSS staviti na proveru čim dođe do smene na čelu "srpske kuće košarke".

"Normalno je da selektor koga je biralo jedno rukovodstvo stavi na proveru poverenje koje je dobio, s obzirom na to da će novi čelnici imati i nove ideje. Ukoliko se postavi pitanje mog statusa, neću imati problem da se sklonim, bez obzira na ugovor koji imam" rekao je Đorđević.

Kormilar košarkaške reprezentacije podsetio je da je prilikom dolaska na čelo nacionalne selekcije imao cilj da "Orlovi" steknu kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima i može se reći da je plan u potpunosti ispunio.

"Zacrtao sam određene ciljeve, imam obaveze prema igračima, ljudima sa kojima radim. Naš cilj je kontinuitet u osvajanju medalja i to je ono što me čini najzadovoljnijim. Za tri godine smo osvojili dve medalje, igrali jedno polufinale i postali zvanično treća reprezentacija sveta" ističe Đorđević.

Ono što je Aleksandru Đorđeviću posebno zasmetalo uoči Olimpijskih igara, a to je vezano za odlazak Dejana Bodiroge iz KS Srbije, jeste činjenica da su pojedinci putem medija pokušali da destabilizuju tim.

"Bilo je ozbiljnih provokacija, koje su možda čak bile i sračunate. Reč je o pokušaju manipulacije na izuzetno visokom nivou" ističe Aleksandar Đorđević.

Svakako da je jedno od najbitnijih pitanja pred Olimpijske igre bilo pitanje nastupa Bobana Marjanovića koji je odbio da zaigra na Kvalifikacionom turniru održanom u Beogradu.

Aleksandar Đorđević još jednom je pokazao svoju veličinu jer je objasnio kako na Marjanovića može da bude ljut ali samo zbog toga što igrač nije shvatio šta propušta.

"Ljut sam na Marjanovića, jer ne zna šta propušta. Kada igrač završi karijeru, žali za onim što nije uradio, a ne zbog onog što je uradio. Ne želim da im dozvoljavam da propuštaju velike stvari zbog razloga koji su nejasni. Marjanović je propustio priliku da bude deo istorijskog uspeha, da svom narodu donese radost..." rekao je Đorđević.

Mnoge posle svega interesuje kakav će status Boban Marjanović imati na dalje, kada je reprezentacija u pitanju. Aleksandar Đorđević dao je odgovor i na to pitanje.

"Dobiće poziv naredne godine ukoliko bude dobro igrao i ukoliko ja kao selektor budem mislio da zaslužuje da bude pozvan. I opet je na njemu da se odazove ili otkaže. To nikakve veze nema sa mnom. I to je onaj deo u kome je u javnosti kreirana lažna slika" zaključio je selektor reprezentacije Srbije.

Naredno veliko takmičenje na kojem će "Orlovi" pokušati da nastave uspešan niz održava se naredne godine u ovo vreme, a u pitanju je Evrobasket.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 01.09.2016
16:43

Ma Marjanovic je zavrsio reprezentacionu karijeru, ljudi, sledece godine realno pored Radule i Jokica javlja se Kuzmic koji ima da pokida taman umesto Stimca koji je dao i vise od maximuma...

avatar
Peđa3
Thursday, 01.09.2016
14:32

Sale, kapa dole!

avatar
Thursday, 01.09.2016
13:14

TAko je SAle. SAMo da te ov enase usijane glave ne skinu, jer si bolji od njih! Idemo sad napad na zlato, znam da mozemo da ga uzmemo. Sa Bobijem ili bez njega, nije bitno, drugi ginu za dres i to je bitno.

avatar
Gorila u magli! LFC
Thursday, 01.09.2016
12:35

bravo sale velikanu citao sam komentare kako te ljudi pljuju posle poraza u grupi posebno sto nema bobija i puno mi je srce jer si im zapusio usta,a bobiju je ocigledno vaznije nba takmicenje od reprezentacije tako da imas puno pravo biti ljut i podrzavam takvu disciplinu zato treba i da ostanes selektor.idemo dalje po nove medalje..

avatar
Steffi
Thursday, 01.09.2016
11:45
avatar
brekbaCh
Thursday, 01.09.2016
11:02

U Saleta mi verujemo !

avatar
Arsen(al)
Thursday, 01.09.2016
10:32

Tako je. Od samog pocetka sam te podrzavao, sto drugi nisu otkazali da se ne bi povredili, samo on? I verovao sam da Raduljica i Jokic mogu i te kako da ga zamene, sto su i pokazali. Ako nece da igra, ne treba nam, koga nema bez njega se moze.

avatar
Thursday, 01.09.2016
09:59

Ako je covek, Bobi ce se izviniti citavoj naciji i Saletu zbog onakvog izdajstva, a nas selektor ce ga sigurno zvati sledece godine makar na taj siri spisak:-D

avatar
Djolo Djolo
Thursday, 01.09.2016
09:49

Aleksandar veliki!