Đorđević: "Košarka je za Litvance religija"

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.09.2015.
14:49
Izvor: Beta

Biranim rečima govorio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije o narednom rivalu "Orlova" na Eurobasketu ali je istakao da veruje u snagu svoje ekipe i šanse da se Srbija plasira u finale.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Metlas
FIBA/Ciamillo-Castoria/Metlas

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da u polufinalu Evropskog prvenstva u petak očekuje dobar i težak duel sa Litvanijom, koja je jedna od fizički najspremnijih ekipa.

"Litvanija je jedan od fizički najspremnijih protivnika, ne samo ove godine, već poslednjih 20 godina od kako su iskristalisali taj svoj način igre. Oni neguju svoju školu i to je toliko očigledno. Od kada su se osamostalili, nisu propustili ni jedne olimpijske igre. Imaju fenomenalnu deceniju iza sebe. Njima je košarka kao religija, imaju navijače, koji ih uvek prate. Očekujem težak duel", rekao je Đorđević novinarima u Lilu.

Srbija i Litvanija sastaće se u petak u polufinalu Eurobasketa u Lilu. Na pitanje novinara da li njegova ekipa može da se nosi sa Litvanijom po fizičkoj spremnosti, Đorđević je rekao:

"Da ne mislim tako, ne bih bio ovde. Mi imamo svoje kvalitete, igru, znanje... Gledaćemo da iskoristimo svoje prednosti u sutrašnjoj utakmici, koja neće biti ni malo laka", dodao je Đorđević.

On je rekao da breme favorita koje je nametnuto od celokupne košarkaške javnosti odmoglo njegovom timu u utakmicama osmine i četvrtine finala Evropskog prvenstva.

"Nije nam pomoglo, jer nismo imali tu neku tečnost, mirnoću, i u načinu igre nismo bili dobri. Videlo se nekim trenucima da nije dobro. Ipak, imamo karakter i mentalnu snagu da se nosimo s tim. Momci su zaslužili ovaj rezultat", rekao je Đorđević.

Utakmica između Srbije i Litvanije igraće se sutra od 21.00. U drugom polufinalu EP danas se u istom terminu sastaju Francuska i Španija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Thursday, 17.09.2015
18:06

Nista nas nije islo u ove dve utakmice, obe smo dobili iako smo igrali lose. Sa takvom igrom ne mozemo pobediti Litvaniju. Moramo biti agresivniji, braniti pick & roll, i pobeda je nasa. Kvalitetniji smo, sve je u nasim rukama.

avatar
Dragan Stjepanovic
Thursday, 17.09.2015
16:55

Litvanci forsiraju 2vs2 igru pleja i centra a ostali cekaju povratnu loptu na trojci. Ako zaustavimo tu igru tj svedemo ne na podnosljivo ili ako oni budu imali los dan u sutu za tri dobijamo sigurno utakmicu. Ako jedan od ta dva segmenta zaustavimo dobijamo utakmicu. U suprotnom cemo tesko dobiti utakmicu jer ce nam trebati suterska rapsodija ili 20+ poena dva igraca.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 17.09.2015
14:51

A za nas i religija i smisao zivota, kosarka je za nas vise od zivota jer smo ZEMLJA KOSARKE!