Đorđević: "Jokić pruža više od očekivanog"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.06.2016.
23:33
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije pohvalio je pristup Nikole Jokića i istakao da je na pravi način prihvatio reprezentativne obaveze, a otkrio je i kada će skratiti spisak za turnir u Beogradu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan nastupom svoje ekipe u večerašnjoj pobedi nad Grčkom i kazao je da tim mora "apsolutno koncentrisano" da uđe u kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

"Jedna solidna, dobra utakmica, odbrambeno izuzetno jaka. Ozbiljno smo odgovorili na zahteve koje smo imali pre meča, pre svega u skoku i kontroli skoka. Imali smo dobru agresivnost s loptom. Fali nam još malo saradnja, ali to je normalno za ovaj stepen priprema. Zajedno idemo kroz ovaj proces i tako ćemo igrati do kraja turnira, a nadam se da ćemo i posle njega imati šansu", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Srbija je večeras u "KombankAreni" pobedila Grčku sa 91:76 u poslednjoj proveri pred Olimpijski kvalifikacioni turnir koji se održava u Beogradu.

"Ozbiljnost kojom prilazimo utakmicama i turnirima moramo da dignemo i van utakmica i turnira. Apelujem javno na sve nas da apsolutno koncentrisano i odmorno i sigurno, s velikom željom uđemo u predstojeći turnir", kazao je selektor.

Večeras su svoje prve seniorske minute dobili Rade Zagorac i Marko Gudurić.

"Uspeli smo da večeras pružimo neke minute igračima koji nisu do sada imali priliku. Ne mogu da ne budem zadovoljan kako su odigrali svoje role i uloge. Imali su veliku želju i srčanost. Moramo to da pretočimo u prvu pobedu na terenu, ništa drugo", rekao je Đorđević.

Nikola Jokić je večeras bio najefikasniji u timu, a selektor je kazao da se ovaj 21-godišnjak na pravi način priključio reprezentaciji.

"On je na pravi način ušao u reprezentaciju, s bistrom glavom i pokušava da što pre prilagodi svoje kvalitete našim potrebama, za koje ne kažem da su bolje ili gore. On je jako inteligentan, svi su ga dobro prihvatili. Dobijamo jako mnogo od njega, možda čak i više nego što sam očekivao. Samo želim da igrači ne postave sebi prevelika očekivanja, jer to može da ih ukoči. On mora da bude miran i da nastavi ovako", rekao je Đorđević.

Selektor je kazao da će spisak skratiti na 12 imena na dan turnira, ili dan pre ako tako pravila zahtevaju.

"Borba za 12 je svakodnevna za sve njih. Nisu svi koji misle da su sigurni baš sigurni. Sve se meri, sve se pazi. Ovo je ozbiljna sredina koja je građena poslednjih 50 godina", rekao je Đorđević.

Selektor je kazao da Nemanja Bjelica još nije zdrav, kao i da će Milan Mačvan morati još sedam dana da nosi longetu, ali da su obojica u timu i da rade po individualnim programima.

Plejmejker Stefan Jović rekao je da je njegov tim ostvario još jednu bitnu pobedu.

"Još jedna utakmica u nizu, još jedna bitna pobeda za sve nas. Znamo svi da su ove pripreme dosta atipične i da nismo imali vremena da radimo neke elemente, ali smo dobro radili u ova tri meča. Čeka nas dan odmora i još par dana do turnira, tako da verujem da ćemo uspeti da ispravimo sve greške koje smo napravili u ova tri meča", rekao je Jović.

Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu igra se od 4. do 9. jula a samo pobednik će obezbediti plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 29.06.2016
08:12

I da su uvek na treningu sat i po vremena pre ostalih. Nadam se samo da ne postoji nikakav problem i(li) nesporazum sa Nedovicem, to bi bilo jako lose! Inace, steta za Radeta, mogao je bar jedno bacanje da ubaci, ali eto- nije mu se dalo...

avatar
Hristivoje Jovanovic
Wednesday, 29.06.2016
00:55

SALE BRILJIRA. PA TO SMO ZNALI I PROSLE GODINE,SAMO ON NIJE ZNAO.BLAGO NAMA SA SELETOROM.IZMISLJA TOPLU VODU.BRILJIRA I NEDOVIC,I GUDURA I ZAGOR,ALI DOK SALE UKAPIRA...

avatar
Oliver Andric
Thursday, 30.06.2016
10:47

Vazno da si ti ukapirao pa ces i Saletu da otvoris oci.Brilijantan ti je komentar i ja sam odusevljen tvojim poznavanjem kosarke i inteligencijom.