Đorđević: "I dalje gledamo u svoj tanjir"

Autor: Pavle Knežević
sreda 06.09.2017.
12:05
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije ističe ozbiljnost i zrelost svog tima u pripremama za meč sa Belgijom, poslednji u grupi na Evropskom prvenstvu.

EPA-EFE/SPYROS CHORCHOUBAS
EPA-EFE/SPYROS CHORCHOUBAS

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da su misli cele ekipe usmerene na utakmicu sa Belgijom, a pohvalio je zrelost svog tima.

"Misli su nam već na utakmici pred Belgijom, pripremamo je najozbiljnije, kao i svaku. Utakmica će biti atipična, pošto igraju sa dve 'četvorke'. Možda se do sada nismo susreli sa toliko dobrih visokih šutera. Moramo dobro da se spremimo da podignemo energiju, moramo da zaboravimo sve što je bilo do sada", rekao je Đorđević na sastanku sa novinarima u Istanbulu.

Srbija, Letonija i Rusija trenutno imaju skor od po tri pobede i poraz. Da bi Srbija na kraju bila prva potrebno je da dobije Belgiju i da: Britanija pobedi Rusiju, ili, što je mnogo verovatnije, da Letonija pobedi Tursku i Rusija savlada Britaniju. U tom slučaju bi se napravio krug od tri ekipe, u kome bi Srbija bila u prednosti u odnosu na Rusiju i Letoniju.

"Kaklulacije ne postoje u nama, ali postoje generalno. Mi treba da gledamo u svoj tanjir , da igramo svaku utakmicu na najbolji mogući način i da igramo svoju igru. Igrači pričaju mnogo mešu sobom, znam da im je stalo da uđu što bolje u utakmicu. Utakmice u grupi do sada su bile dobrea, solidne, nastavak svega što smo radili ovog leta", rekao je Đorđević.

Selektor je rekao da nema fizičkih problema. Belgija je do sada pobedila samo Britaniju, ali je Đorđević poštuje.

"Igraju jako oraganizovano, imaju isksustva na beksovskim pozicijama, imaju evroligaške sezone, imaju dobru hemiju. Moramo da idemo na pobedu, nema ništa drugo. Maksimalan 'rispekt', tražićemo naše stvari. Nas to ne treba da omete i da nam pokvari koncentraciju", rekao je Đorđević.

Selektor je istakao zrelost ekipe.

"Pred sastanak sa Britanijom sam počeo sa onim standardnim da nema opuštanja i da moramo ozbiljno da ih shvatimo, ali mislim da nema potrebe za tim. Već postoji zrelost da na isti način prilazimo svakom protivniku. Već ste dovoljno veliki, odrasli, mislim da je to pravi pristup. Ali, mislim da je to jedina dobra priprema. Gledamo u naš tanjir i dalje", rekao je Đorđević.

Utakmica Belgija-Srbija igra se sutra od 17.15.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke