Đorđević: "Gledamo u svoj tanjir"

Autor: Beta Beta
sreda 09.09.2015.
19:13
Izvor: Beta

Uoči skorog raspleta situacije vezane za plasman reprezentacije Srbije u grupi "B" selektor Aleksandar Đorđević rekao je da če "Orlovi" gledati u svoj tanjir i da se neće baviti kalkulacijama.

kss.rs/NebojšaParaušić
kss.rs/NebojšaParaušić

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorođević rekao je da je njegova ekipa zahvaljujući dobroj igri u odbrani danas pobedila Tursku na Evropskom prvenstvu, da će pokušati da se još popravi, ali da misli da je tim sve bolji.

"Obožavam kada mi igrači kažu da je bilo lako. Nama nije bilo lako. Bili smo fokusirani, svi su hteli da daju što više. Laki poeni su nam doneli mnogo toga, naročito u prvom poluvremenu. Turska je jaka ekipa reagovali su u trećoj četvrtini, ali smo ih mi sprečili da nas nadskaču. Još jedna pobeda, najvažnija do sada. Nadam se da ćemo nastaviti sa istom željom i koncetracijom", rekao je Đorđević na novinarima posle utakmice.

Košarkaši Srbije pobedili su danas u Berlinu Tursku sa 91:72, u četvrtom kolu Grupe "B" na Evropskom prvenstvu i ostvarili četvrtu pobedu.

"Gledamo samo sebe. Tako je najprofesionalnije, borimo se sa svima. Videćemo šta će biti na ostalim utakmicama, to je možda naša mala prednost, što opušteni možemo da sačekamo rezultate. Pokušaćemo da se još više popravimo i mislim da smo sve bolji", rekao je selektor.

On je naveo da je situacija u Grupi "B" interesantna, pošto "svako svakog može da pobedi".

"Mi gledamo svoj tanjir. Gledamo gde možemo bolje. Iz svega toga proizilazi dobra igra. Rekao je i trener Turske Ergin Ataman, mnogo je teško igrati u ovom ritmu, a naročito u ovom terminu. Bez obzira, na kraju treba igrati najbolje što možeš", rekao je Đorđević i dodao da je ekipa danas napravila 28 asistencija, "što je znak da želi da igra zajedno".

Srpski seletor istakao je da je njegov tim odbranom pobedio Tursku.

"Apsolutno smo odbranom ovo uradili. Na ranijim utakmicama nismo ovako trčali, sada smo se rastrčali, ali ne možemo stalno da očekujemo da igramo ovako. Sve teži protivnici dolaze. Napad može da pobedi jednu utakmicu, ali odbrana osvaja turnir", naveo je on.

"To su igrači prihvatili, od (Stefana) Markovića, pa do (Miroslava) Raduljice, (Ognjena) Kuzmića, (Nemanje) Nedovića. (Miloš) Teodosić je ta spona, kada to proradi teško nas je braniti. Došao je Raduljica do lakih poena, ali i nešto je sam dobio leđima. Dobra utakmica", rekao je Đorđević.

Poslednju utakmicu u grupnoj fazi Eurobasketa Srbija će odigrati u četvrtak od 14.30 protiv selekcije Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Emre Can
Wednesday, 09.09.2015
20:20

Omiljeni kosarkas bio i ostao, Sale doktore

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 09.09.2015
19:15

Ne znam za vas, ali ja obozavam njegove izjave, malo izlaze iz klisea:-D