Đorđević: "Da eliminišemo nervozu i vratimo svoj mir"

Autor: Pavle Knežević
subota 02.09.2017.
18:55
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije bio je razočaran zbog poraza od Rusije i priznao je da je tim bio previše krut i stegnut.

EPA-EFE/SPYROS CHORCHOUBAS
EPA-EFE/SPYROS CHORCHOUBAS

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević bio je razočaran porazom od Rusije na Evropskom prvenstvu, a u razgovoru sa novinarima je mirno analizirao utakmicu. Kaže da je ekipa treba da što pre povrati svoj mir i eliminiše nervozu.

"Razočarenje porazom, ali ovo je takvo takmičenje. Igramo protiv jedne fenomenalne ekipe. Jako je teško jednu ekipu pobediti dva puta za kratko vreme, to je staro pravilo. Mi smo igrali sa njima pre jedno 10-12 dana. Stojim i dalje iza toga da će na ovom takmičenju mnogo utakmica biti rešeno jednom loptom, a mi smo promašili mnogo penala. To se plaća", rekao je Đorđević.

Rusija je danas slavila 75:72 u prilično napetom meču. Srbija je promašila ukupno 11 bacanja, od čega većinu u poslednjoj četvrtini.

"Iz ne znam kog razloga smo bili dosta nervozni, nismo izvršavali naše stvari, nismo bili pre svega ne ni ofanzivno ni defanzivno disciplinovani. Moramo da vratimo glavu u naše stvari, niko ne treba da se individualno opterećuje da će sam da iznese ovu ekipu, nema potrebe za tim. Tim je tu da svi iznesu koliko mogu i koliko je potrebno", rekao je Đorđević.

Selektor je kazao da je ekipa na terenu imala probleme u odbrani kada je na terenu bio Boban Marjanović, a u napadu kada je bio Ognjen Kuzmić. On je priznao da je tim delovao kruto i stegnuto.

"Idemo dalje, moramo da se spremimo i da gledamo kako da dođemo do nove pobede. Mi imamo tu karakteristiku da postoji pritisak na početku svakog takmičenja. Da li je jučerašnja utakmica iznela nešto iz nas, da li su igrači razmišljali o juče, možda koncentracija, a to što smo ih pobedili pre desetak dana nikako ne pomaže. Nismo bili mirni, previše neke nervoze. Moraćemo da poradimo na tome i sklonimo to iz igre", rekao je Đorđević.

Sutra je na Evropskom prvenstvu dan odmora, a u ponedeljak je susret sa Turskom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srbijachampion
Sunday, 03.09.2017
16:15

Srbija je mnogo jaca nego sto se prica. Svi sem Bogdana i Bobija koji su u Nba igraju u jakim evropskim timovima.

avatar
Тимотије Данканић
Sunday, 03.09.2017
02:17

Pobogu braco , izgubismo jednu i odmah se podijelismo ko je ciji igrac, ko je gori bio i sta ti ja znam . Ne vidim da je ovo Evroliga ili Evrokup vec reprezentativno takmicenje . Od nas Srba gore stoke nema iznova i iznova to dokazujemo . Podrska momcima i ne dijelite ko je ciji i ko je gori , jer je ovo najbolje sto smo uspjeli osposobiti i dovesti na prvenstvo . Danas smo igrali fakticki sa 7 igraca bez Stimca , Micica , Gudure , Lazica i Bircevica . Kuzmic los ofanzivno def. korektan , Bobi obrnuto . Bogdan se malo potrosio prvu tekmu danas u 2. poluvremenu malo dosao do daha . Macvan obe tekme vrlo dobar iako nisam postovalac njegove igre ali skidam kapu za ucinak i borbu do sada . Lucic vrlo dobar kao jedino nam krilo ali bi morao malo pametnije selektirati faulove jer ga nema ko pokriti u ovom sastavu . Jovic bi morao malo biti agresivniji na ulazu jer je mocniji od svih plejeva koji ga cuvaju na ovom prvenstvu 1,98 ima lik . Protiv Letonije u onoj kontri lagano 2+1 na ulaz kad se lomilo . Morao bi to vise koristiti . Kuzmic dobre blokove pravi i jos dobro zagradi pa napravi livadu svojim bekovima , to su Bogdan i Milosavljevic danas dobro koristili . Turke cemo dobiti na misice i onda imamo dvije rekreativne da se oporavimo i spremimo za rat u elminacionoj fazi . Malo li je podjela pa jos i ova ko je ciji igrac sunce mu zareno ... Samo da dobijemo bolji doprinos sa klupe , potrosice se Bogdan i onda smo najebali . Nadam se da bi ga Milosavljevic i Gudura mogli malo rasteretiti svojim poenima koji bi legli k'o budali samar . S obzirom na sastav prag tolerancije na greske ovih momaka bi morao biti mnogo visi nego sto je inace kod nas , a svi znamo kakva smo stoka i koliko nam malo treba da opljunemo ...

avatar
MIroslavNS
Saturday, 02.09.2017
21:43

Pa da sve je rekao komplet su zakazali tu mislim i na strucni stab isto,resili su da igrom na centre i Bogdana igramo, bez suta za tri poena bas i ne ide ne siri se odbrana sto su Rusi nama uradili sa 11 trojki.Moramo da vratimo igru iz pripremnog perioda i akcije za tri poena.Takodje Bogdanovic posle jucerasnjih 35 minuta na parketu nije trebao da cuva Sveda i da se trosi trebalo je ukljuciti Lazica mnogo vise a i Gudurica ali sa akcijama da sutne za tri.Jako losa sl.bacanja u obe utakmice uzadnjoj cetvrtini 5 promasenih ne racunam namerno promaseno zadnje bacanje,a o sudjenju sta reci osim velika sramota FIBE da sude neki likovi koji nisu iz Evrope a kosarka je tamo bas razvijena i jaka.

avatar
AC REVOLTIZAN
Saturday, 02.09.2017
20:11

Eliminisi ti Micica, Bircevica i Stimca, cime su oni zasluzili poziv, ko to zna?

avatar
nemam pojma
Saturday, 02.09.2017
19:49

Svi pljuju Kuzmića, a mnogo gori je Štimac, posle čijeg ulaska su Rusi prešli u vodstvo, posle katastrofalnih grešaka. Nikakve koristi nemamo i od Micića, Lazića, Birčevića. A u ovoj utakmici jeziv je bio i Gudurić, poebno posle neodgovornosti u fazi odbrane. Još ponašanje mu bilo takvo da se može desiti da ga Sale oladi.

avatar
mrancic
Saturday, 02.09.2017
19:36
avatar
gunner14
Saturday, 02.09.2017
19:27

Nista strasno. Idemo dalje. :)

avatar
сочинитељ
Saturday, 02.09.2017
19:22

јовић мора да има већи кошгетерски учинак,гудурићу треба неко да одвеже руке,чињеница је да још није прележао дечије болести,али после богдана он је наш најбољи шутер...генерално,противници знају да је богдан највећа опасност па би његово удвајање ваљало да искористе остали играчи

avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 02.09.2017
19:20

Smanji minutazu Gagiju. Covek ne zna gde se nalazi