Đorđević: "Cilj je da odemo u Rio"

Autor: Boban Filipović
subota 29.08.2015.
13:42
Izvor: Sportske.net, nezavisne.com

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije u intrevjuu banjalučkim 'Nezavisnim novinama' govorio o svojim očekivanjima na predstojećem Evrobasketu.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Saletovi 'Orlovi' večeras u hali 'Borik' u Banja Luci imaju generalnu probu pred Evropsko prvenstvo, rival je Slovenija koja je preksinoć savladana u ljubljanskim 'Stožocama'.

"Znamo kakvi ste domaćini i zato smo izabrali Banjaluku za poslednju proveru pred Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da ćemo imati veliku podršku." rekao je Đorđević.

Nakon večerašnje utakmice srpski selektor će saopštiti konačan spisak od 12 igrača koji će braniti boje naše zemlje na Evrobasketu.


Ambicije vicešampiona sveta su visoke, najviše moguće.

"Mi smo svima konkurenti, a cilj na EP nam je finale i plasman na Olimpijske igre u Riju naredne godine. Ne bežimo od toga da idemo na najveće ciljeve.

Srbija još nije bila na OI kao samostalna zemlja. Ne vidim kako drugačije da razmišljam nego da idemo na zlato, a sad da li ćemo ga osvojiti, to ne znam, nisam dobar prognozer."
rekao je 'Sale Nacionale' i dodao da na nekim detaljima još uvek mora da se poradi.

"Dosta detalja moramo da popravimo. Miloš Teodosić, Zoran Erceg i Dragan Milosavljević su propustili dio priprema, Bogdan Bogdanović ima problema sa leđima, ali ide nabolje." zaključio je Đorđević.

Podsetimo, Srbija se nalazi u berlinskoj grupi B na EP, u kojoj su još domaćin Nemačka, drugi 'domaćin' Turska, Španija, Italija i Island.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke