Đorđević: "Biće Real Madrida i za 10 godina..."

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.01.2015.
12:20
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević govorio je za "Novosti" o onome što u datom trenutku vidi kao prioritet u svojoj trenerskoj karijeri i istakao da mu angažman u nekom od vrhunskih klubova neće pobeći ukoliko sve bude išlo svoj

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kada je krajem 2013. godine preuzeo reprezentaciju Srbije malo ko je verovao da će Aleksandar Đorđević već na Mundobasketu uspeti da dokaže kako mu trenerski zanat ide od ruke.

Srebrna medalja u Španiji razgalila je uspavanu košarkašku naciju a Saletu i igračima dala potvrdu da se predanim radom i posvećenošću cilju stiže do vrhunskih rezultata.

"Tri godine intenzivno sam se spremao za ovo, siguran u ono što znam i još sigurniji u ono što ne znam. Postaviš sebi cilj i predano mu se posvetiš, a košarka se igra na dva načina: da bi se igrala i da bi se pobedilo. Mene prvi uopšte ne interesuje" ističe Đorđević.

Premda ne krije da je srebrna medalja na Svetskom prvenstvu ogroman uspeh, selektor "Orlova" tvrdi da je on već zaboravljen i da je red da se postave novi ciljevi.

"Sada nas vodi sledeći cilj - direktan plasman na Olimpijske igre 2016. u Riju, što znači da je potrebno da igramo u finalu Evropskog prvenstva ove godine" kaže Sale i dodaje,

"Nema više spuštanja lestvice, možemo samo da je podignemo na veću visinu. Osim nespornog kvaliteta koji posedujemo, za ostvarenje takvog cilja potrebno je da igramo najbolje u utakmicama koje određuju vrhunski rezultat. U tome je suština takmičenja" poručuje selektor "Orlova".

Profesionalizam Aleksandra Đorđevića nikada nije bio doveden u pitanje ali se ne može reći da nije dodatno kupio naciju odlukama da u prethodnih godinu dana odbije ponude Olimpijakosa i Real Madrida.

"Normalno je da te ponude dolaze, ali ja sam na ozbiljnom zadatku koji me u potpunosti ispunjava i zahteva "ful tajm" angažman. Kada sedite na dve stolice, tu od profesionalnog rada nema ništa" objašnjava Đorđević a zatim dodaje,

"Da nema ovoga što mi je primarno, verujte, trčeći bih otišao u Real Madrid. Ali, to bi bilo nekorektno i prema reprezentaciji i prema ekipi koju bih preuzeo. Pustite vi mene, biće valjda Real Madrida i za deset godina" zaključuje Sale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke