Đorđević: ''24 asistencije dokazuju koliko volimo da igramo zajedno''

Autor: Beta Beta
sreda 06.07.2016.
21:32
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan defanzivnim pristupom svoje ekipe u pobedi nad Angolom na kvalifikacionom turniru u Beogradu, ali je i ocenio da prevelika želja može nekada da sputa njegove košarkaše.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

"Utakmica je bila visokog intenziteta na oba kraja. Oni su imali dobar plan, sa tri igrača u reketu su imali ofanzivan skok koji je sprečio našu tranziciju. To nismo uradili najbolje. Na kraju prvog poluvremena smo uspostavili kontrolu nad skokom i tu smo došli do neke prednosti", rekao je Đorđević.

Srbija je večeras pobedila Angolu sa 83:60.

"Srećan sam zbog defanzivnog pristupa. Svi su svesni važnosti turnira. Sada je vreme da sredimo misli i da ih stavimo na jedno mesto i koncentrišemo se na sledeću utakmicu. Očigledno je prisutna velika želja i ta želja je nekada kontraproduktivna. Bez obzira na to, imali smo dobar defanzivni pristup. Ključ naše igre u ovoj utakmici, kao i svakoj, i to treba velikim slovima da stoji, jeste da je skok ključ", rekao je Đorđević.

Srbija u petak igra u polufinalu s pobednikom duela Češka-Japan.

"Moramo i dalje čvrsto, tvrdo, s velikom željom, uz pomoć navijača. Kontrola skoka će nam dati mnogo više. Imali smo večeras 24 asistencije, to je znak da igramo zajedno i da volimo da igramo zajedno. Meni se to mnogo svidja kod naše ekipe", rekao je selektor.

Bogdan Bogdanović je kazao da je tim pokazao karakter.

"Pre svega čestitam saigračima na pobedi. Možda nismo odigrali najbolje, naročito na početku, ali smo na kraju pokazali karakter. Nadam se da ćemo na sledeće dve utakmice biti na visokom nivou", rekao je Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke