Đinobili smirio Lebrona, "gvozdeni" Dirk jači od povrede, povampirili se Lejkersi!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 20.11.2014.
08:41
Izvor: Sportske.net

Lebron ponovo izvukao deblji kraj u sudaru sa Popovićevim "trupama". Lejkersi iznenadili Hjuston, Novicki na jednoj nozi prelomio meč u Vašingtonu. Ranjeni "Grizliji" dokrajčeni u Kanadi, Džejson Kid se vratio u Bruklin i pobedio posle tri produžetka!

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Lejkersi se zahuktavaju. Iako predmet sprdnje, tim sa Pacifika je dobio drugi meč u nizu, slavili su u Hjustonu. Doduše, posao im je bio olakšan neigranjem Dvajta Hauarda. U tesnoj završnici pobeda je otišla na Pacifik, Brajant i Džonson su doneli prednost u finišu, a onda je u penal završnici gost koji je sezonu počeo sa 9 poraza u 10 mečeva stigao do drugog trijumfa u nizu.

Kobi je brojao do 29, Ves Džonson koji se vratio posle povrede i debitovao u utorak, dodao 17, na drugoj strani Harden 24. Ovo je za Rokitse drugi poraz u nizu posle odličnog starta.

Derbi u Ohaju je pripao šampionu. Lebron je imao poslednji napad, Kavsi su bili bez tajm-auta, probao je driblingom, protiv San Antonija to ne prolazi. Manu Đinobili je odigrao simultanku u finišu, pogodio u završnici, zatim desetak sekundi pre kraja realizovao bacanje i posao završio sjajnom odbranom na Džejmsu.

Bio je ovo prvi sudar "Kralja" sa timom koji mu je oduzeo titulu u maju, Lebron je ubacio samo 15 poena uz loš šut, najefikasniji kod Kavsa Varežao sa 23. Ovo im je 5. poraz u 10 mečeva, stvari se ne razvijaju prema predviđanjima.

Kod Sparsa, Diao i Dankan su ubacili po 19 poena.

Pao je i Memfis i to u Kanadi. "Grizliji" su doživeli drugi poraz u sezoni, imali su samo 9 igrača u uniformi, praktično igrali sa šestoricom. Toronto je to iskoristio, Gasol je igrao 42 minuta, ubacio 22 poena imao 12 skokova, Rendolf dodao 18 koševa i isto toliko uhvaćenih lopti, ali nije vredelo. Dvorana u Torontu je pozdravila čoveka koga su nekada zvali Air Canada, Vinsa Kartera, ubacio je 7 poena uz loš šut. Kod Reptorsa koji su  najbolji tim Istoka u ovom trenutku DeRozan 22 poena, Lovri 18, Terens Ros 16, imali su više raspoloženih igrača, to je na kraju presudilo.

U Koloradu je Denver savladao Tander, Vilson Čendler je ubacio 21 poen, ključnu trojku u finišu koja je prelomila meč za Nagetse. Taj Louson je napravio čak 15 asistencija, Oklahoma se spustila na -3 u finišu, ali preokreta nije bilo.

Feniks retko dobija utakmice odbranom, to je bio slučaj ovog puta, zadržali su Detroit na 38% šuta i stigli do pobede u jednoj ružnoj utakmici. Presudili su poeni Erika Bledsoa u finišu iako su Pistonsi poveli 35 sekundi pre kraja. Dragić je ubacio 12 poena, imao 4 asistencije i 3 skoka.

Džejson Kid se vratio u Bruklin kao trener Milvokija i dobio doskorašnji klub i to nakon tri produžetka. Brendon Najt je mogao sve da reši u prvom produžetku, promašio je, ali se na kraju iskupio. Prvo je u drugom produžetku spasao svoj tim i doneo novi overtajm, da bi na kraju realizovao penale za pobedu.

Minesota je iako desetkovana bez tri startera razbila Nikse i prekinula lošu seriju, a goste iz Njujorka je arhivirao Kevin Martin sa 37 poena. Ubacio je sedam trojki, i to bolestan, primio je infuziju pred utakmicu.

Novicki je u jednom trenutku nagazio na nogu rivala, ostao na podu u Vašingtonu, ali se vratio da pogodi trojku osamdeset sekundi pre kraja. Čovek je neuništiv, sedeo je na klupi nekoliko minuta, kaže da dok može da hoda, nije opasno. U pitanju je zglob, teško da to može da zaustavi velikog Dirka. Inače, Monta Elis je bio ključ u petoj pobedi u nizu, ubacio je 34 poena, od toga 24 u prvom delu.

Boston je Filadelfiji naneo i 11 poraz u nizu, još sedam i Siksersi će imati najgori start u istoriji NBA košarke.

Klipersi su počeli turneju od sedam mečeva pobedom na Floridi. Lako su savladali Orlando, Kraford sa 22 i Grifin sa 20 su vodili glavnu reč, tim sa Pacifika je odlično šutirao. Na drugoj strani, Vučević 19 poena, 14 skokova.

Solomon Hil je bio meč viner u Indijani. Njegovim košem  su Pejsersi u poslednjoj sekundi srušili Hornetse. Prvo je posle šuta Rodnija Stakija, Lens Stivenson dotakao loptu, pokušavajući da spreči doskorašnje klupske drugove da pobede, ali je Hil na kraju izašao kao pobednik. Ubacio je 6 poena, ali su ovi poslednji značili pobedu. Stivenson je završio sa 10 poena, 8 skokova i  7 asistencija.

Rezultati:

Bruklin - Milvoki 118:122 pr.
Detroit - Feniks 86:88
Toronto - Memfis 96:92
Indijana - Šarlot 88:86
Orlando - Klipersi 90:114
Filadelfija - Boston 90:101
Vašington - Dalas 102:105
Klivlend - San Antonio 90:92
Minesota - Njujork 115:99
Hjuston - Lejkersi 92:98
Denver - Oklahoma 107:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ronaldinjo
Thursday, 20.11.2014
11:08

Dirk je poseban, svaka mu cast

avatar
bayern1975
Thursday, 20.11.2014
11:52

najaci europski igrac svih vremena po meni....to sto je on radio sa dalasom i njemackom reprezentacijom ne moze se opisati.....naravno, pricam za par godina unazad....sad ipak je vec stariji ali jos uvek moze da pomogne u kljucnim trenucima....

avatar
Sergio Kun Aguero
Thursday, 20.11.2014
16:25

Aj sa Dalasom uzeo je titulu i najbolji igrac njihov u istoriji Dalasa,ali sta je to uradio sa Nemackom? Smesna reprezentacija u kosarci.

avatar
lakipfc
Thursday, 20.11.2014
16:21

Trenutno jeste,a i zadnjih 10 godina,al najbolji Evropski igrac ikada je Drazen Petrovic i tu nema rasprave:D
Al Dirkules je bez premca vec dugo dugo i pitanje dali ce neko moci da ga ugrozi...

avatar
lakipfc
Thursday, 20.11.2014
10:48

Moze neko da pogodi 5 igraca:D
ubih se od pocetka sezone i nikako,dubl i prodjem,al da vezem nikako,prodje moj burazer noca 5 igraca al na 100 dinara,a misli da Pedja jos igra u Sakramentu...:D

avatar
Sergio Kun Aguero
Thursday, 20.11.2014
16:27

Ja sam ti dobar za NBA kad ti trebaju strelci javi ako hoces predlog. :)
A takvi kao sto je tvoj burazer koji ne igraju cesto i to sto kazes misli da je Stojakovic jos u Sakrametu,oni imaju srece vise nego pameti i takvi pogode jer sastavljaju tiket za 10 sekundi. :D