Đilas: "Želimo obe reprezentacije na OI u Riju"

Autor: Beta Beta
subota 21.02.2015.
15:19
Izvor: Beta

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas u Nišu da će obaveza te organizacije u narednom periodu biti da omogući nacionalnim selekcijama dobre uslove kako bi postigle još bolje rezultate.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Dragan Đilas je ponovo izabran za predsednika KSS, a evo njegove prve izjave nakon proglašenja.

"Prethodne četiri godine smo radili onoliko koliko smo mogli. Pomerili smo neke stvari na bolje, došli smo do nekog nivoa zahvaljujući dobrom radu selektora i igrača. Kruna svega je bilo srebro sa Svetskog prvenstva u španiji. U to nije verovalo puno ljudi, ali su verovali oni koji treba da veruju", rekao je Đilas na Izbornoj skupštini KSS-a.

Đilas je danas na Izbornoj skupštini u Nišu, gde se održava završnica Kupa Radivoja Koraća, ponovo izabran za predsednika KS S-a.

"Obaveza svih nas jeste da pokušamo da odbranimo to što smo napravili i da dodjemo do još većih rezultata."

"Plan je da budemo jedna od zemalja koja će imati dve reprezentacije, i mušku i žensku, na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. Naše je da selektorima omogućimo da imaju sve uslove i da se svi zajedno radujemo. Nadamo se da ćemo posle 12 godina biti na Olimpijskim igrama", rekao je on.

On je naveo da je finansijska situacija u Savezu daleko bolja i da će se svi u KSS-u boriti da pomognu razvoj regionalnih centara.

"Potrudićemo se da razvoj regionalnih centara bude ono čime ćemo se baviti. Jasno je da su nam Zvezda i Partizan dva najveća dobra, ali je jasno da bez regionalnih centara ne postoji nastavak razvoja. Selektor (Aleksandar) Djordjević je samo u Nišu bio četiri puta i to je veliki podsticaj ljudima ovde za rad", naveo je Đilas.

On je dodao da će težište rada Saveza biti i rad sa mladima, a kao problem je istakao odlazak mladih igrača u inostranstvo.

Predsednik Saveza je na kraju pozvao sve u košarci da smanje sujete.

"Nas sve vezuje ljubav prema košarci. Potrebno je da smanjimo sujete i negativan odnos jedni prema drugima, da pazimo na svaku reč koju izgovorimo. Ako budemo imali takav pristup, naša košarka ima budućnost", rekao je Đilas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke