Đilas: ''Srpska košarka najbolja u regionu''

Autor: Beta Beta
utorak 02.02.2016.
17:15
Izvor: Beta

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas ocenio je da je Kup Radivoja Koraća prestižno takmičenje.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća igraća se od 18. do 21. februara u Nišu koji je 12. put domaćin tog takmičenja.

"Kup Koraća je zaista veliko takmičenje, jer je stvar velikog prestiža. Tim koji će ga osvojiti će se dičiti time u narednih 12 meseci.

Verujem da će u dvorani koja prima četiri, pet hiljada ljudi biti oko šest ili sedam hiljada, kao što je bilo, a kako i treba da bude. Nadam se da će svi klubovi koji učestvuju svojim ponašanjem i igrama popularisati košarku",
rekao je Đilas pre žreba u beogradskom hotelu "Kraun plaza".

Đilas je dodao da je Kup Radivoja Koraća pokazatelj kvaliteta i organizacije srpske košarke.

"Za mene je ovo takmičenje dokaz da i u našoj ligi imamo kvalitet i organizaciju, kao i da momci koji igraju u KLS mogu da budu ozbiljni i ravnopravni, a često i da pobede timove koji se takmiče u Jadranskoj ligi. Siguran sam da je u Srbiji košarka najkvalitetnija u regionu",
rekao je on.

Domaćin turnira i predstavnik Konstantina Uroš Parlić izarzio je nadu da će Niš završni turnir proteći bez ikakvih problema.

"Nije slučajno da je Niš 12. put domaćin najvećeg srpskog košarkaškog okupljanja. Proteklih godina je sve bilo u najboljem redu i nadam se da ćemo opet ispunutu ta očekivanja i da će se takmičenje obaviti u najboljim uslovima i da će konstantin doći do polufinala, što i svima vama želim", rekao je Parlić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke