Đilas: "Srećan sam, naslediće me košarkaška legenda"

Autor: Beta Beta
četvrtak 08.12.2016.
15:58
Izvor: Beta

Odlazeći predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je danas da je srećan i zadovoljan što će posle njega na čelo KSS doći "košarkaška legenda" Predrag Danilović.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Rok za podnošenje kandidatura za funkciju predsednika KSS, koju je prethodnih pet i po godina obavljao Dragan Đilas, istekao je danas, a do predviđenog roka kandidaturu je podneo jedino nekadašnji funkcioner Partizana Predrag Danilović.

"Zaista sam i srećan i zadovoljan što će jedna takva košarkaška legenda doći posle mene na čelo KSS. Saša Danilović je jedan od najboljih košarkaša Srbije u našoj istoriji, čovek pod čijim rukovođenjem je Partizan stigao i do fajnal-fora Evrolige. Uz to je bio i član borda FIBA Evrope u dva mandata", rekao je Đilas.

"U više situacija kada sam sarađivao sa njim uverio sam se da mu je interes srpske košarke bio uvek prioritet u odnosu na bilo koje klupske interese", rekao je Đilas.

Predrag Danilović je za potpredsednika za žensku košarku predložio Anu Joković, a za potpredsednika za mušku košarku Igora Rakočevića. Za potpredsednika za finansije i marketing predložen je Bojan Radun, a za potpredsednika za takmičenja Dušan Projović.

"Ponosan sam što se opredelio da na mestu potpredsednika zadrži ljude koje sam i ja predložio na te funkcije, dodajući u svoj tim i jednog od najboljih srpskih privrednika Bojana Raduna. Dolazak Saše Danilovića na čelo Saveza je najbolja garancija da će i Savez i košarka uopšte nastaviti da se razvijaju", dodao je Đilas.

Košarkaški savez Srbije će novog predsednika izabrati na Skupštini zakazanoj za 15. decembar.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke