Đilas: "Srbija najbolja, ne potcenjujemo nikoga"

Autor: Beta Beta
utorak 26.01.2016.
21:15
Izvor: Beta

Predsednik KS Srbije Dragan Đilas smatra da Srbija ima najbolji tim u konkurenciji 18 reprezentacija koje se bore za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je večeras da je nacionalna selekcija jedan od favorita za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali da izabranici Aleksandra Đorđevića ne smeju da potcene nijednu selekciju u kvalifikacijama.

"Verujem da je Srbija najbolja ekipa od svih 18 timova u kvalifikacijama i da nije bilo toliko važno ko će nam biti protivnik. Ipak, sve zemlje učesnice su ozbiljni timovi i nikoga ne smemo unapred da otpišemo" kazao je Đilas posle žreba u Ženevi.

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi "A" u Beogradu sa selekcijama Angole i Portorika u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, određeno je današnjim žrebom u Ženevi.

"Realno je da se u finalu sastanemo sa Češkom ili Portorikom i da budemo jedna od pet ili šest zemalja koje će na Olimpijskim igrama u Riju imati i mušku i žensku ekipu", rekao je Đilas.

U grupi "B" u Beogradu igraće Češka, Letonija i Japan.

"U svakom slučaju, čeka nas veliki košarkaški praznik u Beogradu od 4. do 9. jula", dodao je Đilas.

Na kvalifikacionom turniru u Manili u grupu "A" smešteni su Kanada, Senegal i Turska, dok su u grupi "B" Francuska, Filipini i Novi Zeland.

Najzanimljivije će biti u Torinu, gde se u grupi "A" nalaze Grčka, Iran i Meksiko, a u grupi "B" Italija, Tunis i Hrvatska.

Nakon završetka takmičenja u grupama po ligaškom sistemu, plasman u polufinale kvalifikacionog turnira izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, a nakon toga na programu je finale.

Plasman na Olimpijske igre izboriće samo prvoplasirane selekcije sa kvalifikacionih turnira koji će se održati od 4. do 10. jula u Beogradu, Manili i Torinu.

Plasman u Rio ranije su obezbedili SAD, Brazil, Australija, Nigerija, Venecuela, Argentina, Španija, Litvanija i Kina.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke