Đilas se nada ukidanju suspenzija, Partizan i dalje ''na ledu''

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.05.2016.
14:55
Izvor: Beta

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas da veruje da će Medjunarodna košarkaška federacija (Fiba) uskoro ukinuti suspenziju Srbiji.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Podsetimo, Fiba Evropa je suspendovala 14 zemalja sa Evropskog prvenstva i najavila je da će od Fibe tražiti da ta suspenzija važi i za globalne dogadjaje, kao što su Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo, jer su odredjeni klubovi odlučili da nastupaju u evroliginom takmičenju - Evrokup, a ne u Fibinom Ligi šampiona.

"Mi kao Savez sledimo odluke Fibe i ne vidim zašto bi suspenzija, posle naših poteza, i dalje ostala na snazi. Verujem da će nam ta kazna uskoro biti skinuta", rekao je Đilas novinarima u prostorijama KSS.

Novinare je danas zanimalo šta se promenilo od poslednjeg upozorenja Fiba, zbog čega Đilas veruje da će suspenzija biti ukinuta.

"Promenilo se to da smo mi kao Savez odlučili da suspendujemo sve klubove koji odluče da igraju Evrokup, bez obzira šta mi mislimo o tome. Mi smo tu da sprovedemo ono što Fiba odluči, jer nećemo da rizikujemo da ne odemo na Olimpijske igre u slučaju plasmana",
rekao je Đilas.

Đilas je naveo da je situacija od zemlje do zemlje drugačija.


"Mnogi savezi su postupili drugačije. Koliko sam informisan, Italijani su odustali od Evrokupa, tri turska kluba će sigurno ići u Evroligu, a verovatno i četvrti, dok će peti i šesti verovatno ići u Fiba Ligu šampiona. Francuski i nemački klubovi su, takođe, odustali, a jedino je nejasno šta će uraditi Grci, Španci, Litvanci i mi, odnosno naš region", rekao je Đilas.

"Na nama je da prihvatimo odluke Fiba i ne vidim zašto bi suspenzija ostala", ponovio je predsednik KSS.

Košarkaški klub Partizan je nedavno saopštio da želi da nastupi u Evrokupu, da bi KSS potom zabranio klubovima iz Srbije da se takmiče u Evrokupu pod pretnjom suspenzije.

"Ne mislim da će bilo kakve suspenzije ostati, ali moramo da postupimo onako kako Fiba zahteva. Ipak, ovakva situacija u evropskoj košarci, odnosno sukob Fibe i Evrolige mora da se reši, jer ako se ovako nastavi evropska košarka se uništava, to nas uvodi u hoas", rekao je Đilas.

On je rekao da KSS ostaje pri stavu da Jadranska liga treba da opstane jer je to u interesu klubova, bez obzira što je Fiba povukla priznanje regionalnog takmičenja.

"Ipak, treba da sednemo svi, i savezi i klubovi, i da vidimo šta je najbolje rešenje. Ova situacija nije dobra, jer se naše prvenstvo igra 30 dana. Čini se da neki savezi u regionu nisu pobornioci regionalne lige...

Trebalo bi sednemo da vidimo da li ćemo da igramo jednu ABA ligu, dve ABA lige, da uskladimo kalendare, jer se ne zna da li će nacionalna prvenstva igrati pre ili posle. Ovako, svakako, nije dobro"
, rekao je predsednik KSS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don.Mile
Thursday, 05.05.2016
17:36

Djilas je legendarni kosarkas sa velikim uspesima u svojoj karijeri ...

avatar
Thursday, 05.05.2016
16:33

Nada se taj da nece morati da podnese ostavku, do nas mu je stalo kao do lanjskog snega i prvi bi izbacio Partizan da moze.

avatar
ПФК1945
Thursday, 05.05.2016
15:46