Đilas potvrdio - Srbija je izbačena! Ali to nije sve...

Autor: Beta Beta
subota 16.04.2016.
18:13
Izvor: Beta

Zvanična potvrda loših vesti od sinoć, kao i da one mogu da budu još gore.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas potvrdio je danas novinarima da je FIBA Evropa isključila Srbiju sa Evropskog prvenstva 2017. godine, iako je potpresednik Dejan Tomašević danas rekao da je Srbija samo upozorena.

On je dodao da postoji mogućnost da se Srbiji oduzme i domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre
.

"Ta odluka je duboko pogrešna, loša i ništa dobro ne može da donese", rekao je Đilas novinarima u Beogradu.

FIBA Evropa je kasno sinoć poslala dopis Košarkaškom savezu Srbije i drugim nacionalnim savezima sa odlukom o suspenziji.

Đilas je rekao da će se sledeće nedelje održati sastanak srpskih klubova i drugih nacionalnih saveza da bi se odlučilo o daljim koracima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 17.04.2016
11:41

I sad mi da vas (iz)vadimo, a sve ste uradili da nas srozate, zaboravite! Drugo, ako mi sad izadjemo, ribarima ide onaj visegodisnji ugovor, veoma ste vi dobro smislili sve ovo!!!

avatar
svojnasvome
Saturday, 16.04.2016
22:36

Sta ce ti klubovi...zovi samo covica ionako ga slušaš bez pogovora....fuguro jedna

avatar
magister
Saturday, 16.04.2016
22:06

Nastavak. Zamislite sada da, na primer UEFA počne nešto da uslovljava članovima PL koji dobijaju samo na osnovu igranja u PL svake godine 100m evra od TV prava, plus sponzori i koješta. Da li bi se iko normalan toga odrekao? Ovo je ružan i očajnički potez FIBA, koji neće izaći na dobro. Mislim po njih. Čini mi se da i KSS i klubovi postupaju pametno.

avatar
magister
Saturday, 16.04.2016
22:04

Ne verujem da ovo može da opstane. KSS je podržao FIBA. Koliko može. Ne može i ne treba da tera klubove. KSS pretpostavljam prihvata da prvak naše lige ide u FIBA Ligu šampiona. Znači, prvak nacionalne lige. Šta je tu sporno? A klubovi koji igraju regionalnu ligu i odluče da u skladu sa prohodnošću iz te lige, igraju EL, procenjuju da im je to interes. Na primer. Zvezda igra EL. U EK idu Cedevita, Budućnost i trebalo je Mega. Sad kažu Partizan. Super, al' ne znam zašto. U svakom slučaju, kad bi Partizan ili npr. Mega, ili Metalac bili najbolje plasirani, ne računajući na one što igraju EL i EK, mogli bi da ili biraju ili, jednostavno igraju LŠ. FIBA treba da se izbori za bolji status. Kad LŠ bude jača od EL i donosila više novca, od kog klubovi žive, klubovi će se opredeljivati za LŠ. Prosto.

avatar
Saturday, 16.04.2016
21:53

I sad mi da vas (iz)vadimo, a sve ste uradili da nas srozate, zaboravite!

avatar
Karoserija
Saturday, 16.04.2016
19:02

Je*aće im Evroliga sve kad počne da organizuje EP, FIBA Evropa će da se ugasi, živi bili pa videli!