Đilas: ''Pa, kako da ne obožavaš Simonovića, ili Štimca, sve ostale... To niko nema!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.08.2016.
20:32
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas ponosan je na naše košarkaše i košarkašice pred početak Olimpijskih igara i uveren je da nas neće razočarati.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Podsetimo, naš košarkaški tim je jedini koji će imati predstavnike i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, u odnosu na sve ostale naše reprezentacije.

Svakako, razlog za ponos svih nas, a koliko je ponosan Dragan Đilas, otkrio je na zanimljiv način u intervjuu ''Blicu''.

''Toliko sam ponosan, iskreno, da ne znam kako sa ovih 190 centimetara visine ne porastem bar do 210! Ponosan sam na svoju zemlju koja je sa osam miliona stanovnika u rangu onih koji su brojniji i bogatiji 20 puta od nas.

To je fascinantan uspeh, fenomen. Prosto pomislim da je košarka kao sport pravljen BAŠ za nas.

Kreativnost, improvizacija, kolektivni duh, pa i neki stepen ludila i pozitivnog bezobrazluka su nas doveli do tog rezultata.

Uostalom, Francuzima ili Turcima je budžet preko 30 miliona evra, a nama dva. Pa, šta bismo mi uradili da imamo tu ekonomsku snagu?'', pita se Đilas.

A što se tiče njegovih očekivanja od našeg tima u Riju, Đilas ne krije da se nada borbi za medalju i da Srbija može da pobedi svakog.

''Kada vidite koliko se ti momci i devojke bore za grb i žele da usreće naciju, uspeh ne može da izostane'', jasan je Đilas.

Nastavivši u istom stilu, prvi čovek KSS nije skrivao oduševljenje željom, voljom, borbenošću koja je vidljiva u našim selekcijama, ali je dvojicu ipak posebno izdvojio.

''Jedinstvo, hemija, kreativnost, improvizacija, drskost. To što mi košarku doživljavamo drugačije od drugih. Zato smo tako dobri.

Ovi momci shvataju da je suština izgraditi tim, da niko nije iznad njega. To smo nekada imali u fudbalu, pa smo izgubili. U košarci, vaterpolu i odbojci smo, na sreću, zadržali te osobine.

Pa, pogledajte recimo Simonovića. Kako taj čovek grize kad god uđe, kako da ga ne obožavaš. Ili Štimca, koji niotkuda Argentini ubaci 12 poena kad se lomi meč, samo zato što gine na terenu. I svi ostali su isti. To niko nema'',
poručio je Đilas, koji je odao priznanje našim košarkašima i zbog toga su što ovog leta praktično žrtvovali letnji odmor zarad uspeha našeg nacionalnog tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Wednesday, 03.08.2016
21:06

Imamo i strance u reprezentaciji, hvala ti Djilase sto si obesmislio rijec reprezentacija.

avatar
Wednesday, 03.08.2016
20:38

Francuska, Brazil, Australija, Spanija, SAD i Kina, svi oni imaju obe selekcije...

avatar
Дача85
Wednesday, 03.08.2016
21:41

Misli se na NASE REPREZENTACIJE, u kolektivnim sportovima ...

avatar
Thursday, 04.08.2016
11:07

Nije tako odmah pisalo, ispravili su naknadno...