Đilas ne krije: "Sve 'visi' do subote"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.04.2016.
10:09
Izvor: Sportske.net

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas konstatovao je da ćemo do subote morati da živimo u neizvesnosti, pošto će tek posle Borda FIBA biti odlučeno da li će nam biti oduzeta organizacija kvalifikacionog turnira za OI u Riju.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Zebnja po pitanju sankcija kojima je FIBA zapretila Košarkaškom savezu Srbije ostaće na snazi sve do subote za kada je zakazan Bord Međunarodne košarkaške federacije na kojem će biti donesena konačna odluka.

Srbiji je zaprećeno oduzimanjem organizacije kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a predsednik KSS Dragan Đilas ne krije da postoji neizvesnost.

"Istina je, sve još 'visi' do subote kada zaseda Bord FIBA Evrope, koji bi trebalo da donese konačnu odluku da li ćemo u Beogradu igrati protiv selekcija Srbije, Portorika, Angole, Japana, Letonije i Češke, za olimpijsku vizu" kaže za "Sport" Dragan Đilas.

Prvi čovek srpske kuće košarke ističe da postoje naznake da će odula FIBA Evrope biti pozitivna po Srbiju ali još uvek ne može ništa sa sigurnošću da tvrdi.

"Ne bih ništa da prejudiciram ali mislim da, posle našeg odgovora, nema razloga za dodatno kompikovanje situacije" ističe Đilas.

Košarkaški savez Srbije najavio je da će povući odluku o podršci ABA ligi ukoliko to takmičenje ne uskladi svoje poslovanje sa pravilnikom FIBA a zaprećeno je i klubovima koji nameravaju da se takmiče u Evrokupu.

Pozitivan signal iz FIBA stigao je u utorak popodne kada su na zvaničnom sajtu te organizacije puštene u prodaju ulaznice za kvalifikacioni turnir u Beogradu koji bi trebalo da bude održan od 4. do 9. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke