Đilas: "I košarkašice i košarkaši će doneti medalje iz Rija"

Autor: Beta Beta
sreda 23.09.2015.
13:54
Izvor: Beta

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas da veruje da će se muška i ženska reprezentacije plasirati na Olimpijske igre i da će obe selekcije doneti medalju.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ženska reprezentacija ranije je postala prvak Evrope i tako obezbedila put u Rio De Žaneiro, dok će muška selekcija posle četvrtog mesta na nedavno završenom šampionatu morati u kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Očekujem obe selekcije u Riju i da Srbiji donesemo dve medalje. Nisam razočaran četvrtim mestom na Evropskom prvenstvu, ali mi je žao što nismo dobili ono što smo zaslužili na terenu", rekao je Đilas na konferenciji za novinare u Beogradu.

Đilas je ponovio da će se Srbija prijaviti za organizaciju jednog od kvalifikacionih turnira.

"Premijer je juče samoinicijativno predložio da se Srbija kandiduje za organizaciju turnira. Sistem je promenjen, biće tri turnira, a biće i 'vajld karti' za selekcije koje to nisu zaslužile rezultatima, što nije baš u duhu olimpizma, a čak se i nagoveštava da će neka od tih zemalja dobiti i organizaciju turnira", kazao je Đilas.

On je dodao da će pismo zainteresovanosti biti poslato u naredna dva dana, kao i "nekoliko desetina hiljada evra, koja se ne vraćaju".

"Bez pomoći države, Savez ne bi mogao sam da organizuje turnir. Naše je da se prijavimo i pokušamo. Ako se gleda sportski aspekt, onda bi bilo logično da dobijemo organizaciju turnira, a da li će se to desiti, nije sigurno",
naveo je prvi čovek KSS-a.

Interesovanje za organizaciju turnira do sada su pokazali Italija, Grčka, Nemačka, Rusija i Turska, a rok za prijavu je do 11. novembra.

Đilas je rekao da Srbija nije dobila organizaciju Evropskog prvenstva za žene ove godine, "iako je imala najbolju ponudu".

"Srbija ne treba da bude organizator jedne grupe na Evropskom prvenstvu, mislim da zaslužujemo više od toga. Ali, mi ne možemo da organizujemo završni turnir jer je u Lilu ulaznica koštala 100 evra. To ovde ne bi imao ko da kupi"
, rekao je Đilas.

Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u Riju održaće se jula naredne godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos023
Wednesday, 23.09.2015
17:11

Lako je pricati osvojicemo...pokazite to i na terenu....sto sad nismo osvojili nista?

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Wednesday, 23.09.2015
13:57

Ti malo da se uzdrzis od davanja izjava. Koliko god to mozda bilo realno, nemoj sad vise nista da pricas jer si nas vec urekao za kosarkase i zlato!