Đilas: "FIBA će prihvatiti novi koncept ABA lige"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.06.2015.
17:47
Izvor: Sportske.net

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas demantovao je spekulacije da FIBA ne želi da prizna novi koncept ABA lige istakavši da postoje zamerke ali da su nacionalni Savezi u regionu dobili dodatni rok da izvrše korekcije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Poslednjeg radnog dana tekuće nedelje grčki mediji su plasirali informaciju da FIBA nije prihvatila novi koncept ABA lige koji je dogovoren u Zagrebu i da će zbog toga reprezentacije Srbije i Hrvatske starosti do 19 godina biti eliminisane sa Svetskog prvenstva na Kritu.

Kako je naveo specijalizovani portal "Eurohoops", rukovodstvo reformisane ABA lige predstavilo je u Ženevi novi plan funkcionisanja ovog takmičenja ali on nije zadovoljio predstavnike FIBA.

"Informacija da će biti uvedena suspenzija nastupa mlađih košarkaških selekcija Srbije od strane FIBA je netačna" počeo je svoje izlaganje na ovu temu predsednik KSS Dragan Đilas.

Prvi čovek srpske kuće košarke otkrio je da FIBA insistira na dodatnim korekcijama dogovorenog plana za rekonstrukciju ABA lige zbog čega je regionalnim Savezima dat dodatni rok da porade na spornim pitanjima.

"U FIBA cene trud koji su pokazali klubovi i Savezi sa prostora bivše Jugoslavije i daće nam rok od deset dana, do 29. juna, da se precizira i promeni sve što je sporno. Nakon toga neće više biti nijednog razloga da ABA liga ne dobije i zvanično priznanje od FIBA" poručio je Đilas.

Podsećamo da je nedavno u Zagrebu održan sastanak predstavnika regionalnih Saveza i klubova koji se takmiče u ABA ligi na kojem je dogovoreno da regionalna liga od sezone 2015/2016 u potpunosti bude u vlasništvu klubova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke