Đilas ekspresno uzvratio Vujoševiću!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.06.2015.
17:48
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Da li je na pomolu nova polemika, na relaciji KSS - Partizan? Današnja izjava trenera Partizana Duška Vujoševića odmah je isprovocirala reakciju prvog čoveka Saveza Dragana Đilasa.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Iako su nam svima puna usta ''srpske sloge'', u praksi to, kao po pravilu, ne ide onako kako želimo.

To se ovih dana sve izraženije pokazuje i u razgovorima čelnika KSS i predstavnika naših najboljih košarkaških klubova, a u vezi sa najnovijim dešavanjima oko ABA lige.

Trener Partizana Duško Vujošević je danas na konferenciji za novinare izneo svoje mišljenje, i između ostalog se zapitao zbog čega Savez ''više brine šta će klubovi da igraju, nego zašto se 10 juniora nije odazvalo reprezentaciji''.

Usledio je brz odgovor iz Košarkaškog saveza Srbije, iako je predsednik Dragan Đilas u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu KSS konstatovao kako ''ne komunicira sa trenerima ni sa pomoćnim osobljem''.

Saopštenje prenosimo u celini.

''1. Kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije komuniciram isključivo sa predsednicima klubova, a ne sa trenerima i pomoćnim osobljem.

2. ABA liga je, odlukom FIBA Evropa od 7. marta, a koja je stupila na snagu 1. maja 2015. godine, izgubila priznanje FIBA, jer je bila jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju Lige.

3. Statut FIBA Evropa izričito zabranjuje učešće klubovima, sudijama i ostalim zvaničnim licima u ligama koje nisu priznate.

4. Statut FIBA obavezuje nacionalne federacije da iz svih takmičenja diskvalifikuju klubove i pojedince koji učestvuju u ligama koje nisu priznate.

5. Košarkaški savez Srbije i ja lično, u svakoj izjavi, na svakom sastanku kome sam prisustvovao, sam se jasno zalagao za postojanje regionalne lige.

6. Dana 10.06.2015.godine smo sa sastanka klubova iz Saveza poslali poziv svim federacijama i klubovima da održimo zajednički sastanak kako bismo sačuvali regionalnu ligu, organizovanu u skladu sa Statutom FIBA i standardima Evrolige.

7. Regionalna liga počinje u oktobru 2015. godine i ima sasvim dovoljno vremena da se organizuje na način prihvatljiv za sve.

8. Ko bi vodio takvu regionalnu ligu bi trebalo da odluči 12 klubova učesnika koji bi, po ugledu na Evroligu, bili i njeni vlasnici.

9. Ukoliko ostali klubovi učesnici regionalne lige i njihovi nacionalni savezi ne budu želeli da nastave sa regionalnim takmičenjem, igraće se nacionalne lige. O tome kako bi bila organizovana takva liga razmišljaćemo tek kad iscrpimo sve mogućnosti za nastavak postojanja regionalnog takmičenja'',
navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Merengues
Friday, 12.06.2015
02:04

Đilas je kralj i za sve je u pravu.

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 11.06.2015
21:22

Reprezentacija je svetinja a onda pogledaš Makedoniju,Crnju goru,Hrvatsku,Španiju,Izrael,Nemačku ,Italiju...kao da su klubovi u pitanju stranci najjači igrači a mi kao nešto ponosni .Smejurija a pogotovo kad vidiš Kleuta i Djida koji marionetski ispunjavaju zahteve prvog čoveka...Vlasnik kluba može da bude i vlasnik lige ali Zmagoslav ne?Koji su to apsurdi ,kao da je ELEB vlasništvo FMP-a?Koliki je njegov deo?

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 11.06.2015
20:38

Kako ti, entuzijasto, zamisljas da 12 klubova budu vlasnici lige?! Kako bi to izgledalo i koji bi to bili klubovi? A mozes da pricas za onim koji ti naredjuje sta da radis, tu nisi imao nikakav problem?

avatar
Realan 1
Friday, 12.06.2015
01:21

Evo ovde da ti odgovorim za Ilica.Zasto si se ti onako iznervirao na moje kritike o Ilicu, kao da su u najmanju ruku tebi upucene? :D Zasto tebi toliko to smeta? To je moje misljenje koje sam stekao o njemu dok sam gledao utakmice.Milion puta me razocarao.Smatram da njegove partije nisu na nivou Partizana niti plate koju je primao.Ne mozemo se uvek slagati i imati ista misljenja.Samo nemoj to toliko da te pogadja.Nije dobro za zdravlje. :D

avatar
Realan 1
Friday, 12.06.2015
10:39

Napisao si komentar i posle 4 minuta imas vec jedan pozitivan glas? :D I to na vest koja nije uopste sveza? Kako je to moguce brate? :D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 12.06.2015
10:29

I ja mislim da njegove partije OVOG PROLECA nisu bile na zavidnom nivou pa i na nivou plate koju dobija, ali stvarno preterujes kad kazes da je uzasan stoper i da je Cirko bolji.

avatar
pjer
Thursday, 11.06.2015
20:24

kako god dule je doktor za sve

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 11.06.2015
19:34

Jel i onomad u Kragujevcu isto nije hteo da priča sa...kažu prvi čovek one zvezde.

avatar
Nikola_pg
Thursday, 11.06.2015
19:14

E tako treba.... Svako treba da ima svoje mjesto. Imaju valjda predsjednika ili nekog zvanicnika kluba da daje izjave. Trener je za teren. Jos ako je bez rominga, onda tek nema pravo glasa.....

avatar
mileta
Thursday, 11.06.2015
19:09

Hajde sad gospodine Djilas recite nam kako mislite da neki nas klub igra neko evropsko takmicenje,recimo Euroligu i Eurokup.Koliko ja znam ova dva takmicenja su pod patronatom Uleba,a FIBA ne priznaje ni Uleb.nMislim da ste u jednom pogresili gospodine Djilas klubovi nisu vlasnici Eurolige,ona je privatno vlasnistvo.

avatar
Бранислав Вуковић
Thursday, 11.06.2015
18:56

Sve za reprezentaciju!!! Ako i treba da se suspenduju blizanci,ja to kao veliki Zvezdas kazem!!! REPREZZENTACIJA JE BILA I UVJEK CE BITI SVETINJA!!!

avatar
Samo domace
Thursday, 11.06.2015
18:15

A gde je pecat? :-)

avatar
lakipfc
Thursday, 11.06.2015
18:00

Kakva drzava takav savez i klubovi,sta je tu problem...