Đilas: "Bartomeu ima bahate fore o Partizanu"

Autor: Beta Beta
subota 29.10.2016.
13:59
Izvor: Beta

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas podneo je ostavku na tu funkciju, tokom današnjeg redovnog zasedanja skupštine tog tela u Beogradu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas podneo je ostavku na tu funkciju, tokom današnjeg redovnog zasedanja skupštine tog tela u Beogradu.

"Bio je dogovor da svoje zvanično povlačenje sa funkcije obavim pred vama, a ne da to saznajete zvanično kroz medije. To treba raditi pred ljudima koji su mi dali podršku prethodnih godina."


"Smatram najiskrenije da je došlo vreme da na ovo mesto dođe novi čovek, sa novim idejama, da nastavi ono što smo počeli pre šest godina i da se srpska košarka razvija sa tim. Ne postoji zaista nikakav drugi razlog. Moji saradnici znaju da sam o tome pričao i pre šest meseci. Mislim da je, posle svega što smo uradili, sada pravi trenutak", rekao je Đilas.

On je delegatima podneo izveštaj o radu saveza nakon prošle skupštine, koja je održana krajem juna. Dosadašnji predsednik je rekao da će se truditi da narednoj upravi ostavi što bolju finansijsku situaciju, sa ciljem da KSS u narednu godinu uđe bez dugovanja.

Za sada nema kandidata za novog predsednika, a izbori u KSS trebalo bi da se održe 15. decembra.

Nije to bila jedina tema, odgovarao je i na ostala pitanja, a najzanimljivije je bilo u vezi Partizana i Bartomeua.

"Imam i negativan stav prema (predsedniku EKA Đordiju) Bertomeuu i odnosu prema ABA ligi i našim klubovima. Ja sam čovek koji pamti i pamtim da Partizan nije dobio A licencu uprkos rezultatima koji su tada bili kriterijum. Pamtim i da je ABA pala sa tri mesta u Evroligi na jedno, a i da je to jedno bilo u opasnosti. Pamtim i 100 miliona dolara nagradnog fonda po godini. Ako je sada 30 miliona nagradni fond, gde je ostalih 70? Nadam se da će to neko pitati", rekao je Đilas.

On je ocenio da je KSS uspeo da sačuva klubove da mogu da igraju Evroligu, ali i reprezentacije da mogu da nastupaju na velikim takmičenjima.

"Da budemo realni i iskreni, lakše je izbaciti Srbiju sa takmičenja nego Španiju. Nadam se da će se taj rat završiti, da će se nešto dogovoriti i napraviti sistem takmičenja koji odgovara svima, da ne slušamo više bahate duhovitosti kao prvog čoveka Evrolige pre neki dan o Partizanu. Nisam upućen, ali mislim da ABA ima ugovor i da ko je prvak, ide u Evroligi. Nadam se da će reagovati tamo", rekao je Djilas.

On je na kraju zahvalio svojim saradnicima i svim delegatima na radu proteklih godina i kazao da će se potruditi da KSS u novu godinu uđe bez dugovanja.

Đilas će obavljati funkciju predsednika do izbora novog, što bi trebalo da se desi 15. decembra.

Đilas je na čelo saveza došao u proleće 2011. godine, a seniorske selekcije su u to vreme osvojile četiri medalje. Muški nacionalni tim osvojio je dva srebra, na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, a ženski olimpijsku bronzu i evropsko zlato.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Saturday, 29.10.2016
18:04

Nemoj da si tako skroman. Tvoji doprinosu u stavljanju tacke su vrlo znacajni.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Saturday, 29.10.2016
23:50

Na staru zvezdu...

avatar
Anderton
Saturday, 29.10.2016
16:02

Mislim da se pere zato što odlazi, pa da ne ispadne da je zeznuo on Partizan. Bartomeu nema ništa lično protiv Partizana, to se na zapadu tako ne radi.

avatar
Uroš M.
Saturday, 29.10.2016
15:05

Pa pre par godina pricao je sve najbolje o Partizanu. Igrali smo final-four, finale nam je izmaklo u zadnjoj sekundi kada smo primili kos iz alej-up-a, pobedjivali smo sve moguce ekipe, Barsu, Real, Fener, PAO, Makabi, Efes i jos mnoge da ne nabrajam, bilo kuci bilo u gostima, punili i Pionir i Arenu. Imali smo skoro najmanji budzet od svih Evroligasa ako ne i najmanji, ali niko nam nije davao podrsku. Bivsi evropski sampion i klub koji je svake godine solidno igrao Evroligu, cesto i prolazio u nokaut fazu. Umalo smo dobili A licencu, ali para vrti gde burgija ne moze, nazalost. Stvarna slika ovog sveta, a bice sve gore i gore iz godine u godinu. I to u svim sportovima, i u svakom aspektu zivota... Sledece sezone zelim da Zvezda dogura sto dalje u EL, a njihovim navijacima da se late omalovazavanja kosarkaske institucije kao sto je Partizan i da malo vise paznje posvete svom voljenom klubu. Hvala.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 29.10.2016
17:21

Partizan uz Lokomotivu je jedini klub koji je dosao na F4 a da nema A licencu i ono protiv Olimpijakosa na F4 nismo primili kos iz alej-up-a nego je Teodosic sutirao trojku i bas je tad nasao sve da promasi :D

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 29.10.2016
18:04

Pa ti sto pisu protiv KK Partizan su uglavnom klinci.Ja kolko sam primetio,jedini sam Zvezdas koji napise Partizan(prvo veliko slovo),a ti si prvi(medju navijacima Partizana) koji je napisao Zvezda od kako sam ja na ovom sajtu.Meni su ti likovi smesni,sta li samo postizu takvim ponasanjem,uvredama i pisanjem gluposti.Ja sam cesto gledao Partizan kad je igrao u Evroligi i uvek ce imati moje postovanje.A za pojedince sa ovog sajta bih svasta napisao al mi nece odobriti komentar.Od mene imas lajk.

avatar
Saturday, 29.10.2016
14:58

bahati prijatelji Djordi i Coki ... moze im se u kaubojstini od drzave ... zalosno ...

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Saturday, 29.10.2016
14:42

Ne volim zvezdu,ali bi i Partizan,zvezda i bar jos jedan Srpski klub trebalo da igraju u Evroligi,kada mogu recimo Turci sa onoliko timova da igraju,zasto mi jedna kosarkaska nacija ne bismo mogli,sa bar dva,tri kluba?!Razumem ja da je budzet neuporediv,ali stvarno...

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 29.10.2016
17:24

Zato sto Turci imaju sponzore koji mogu da sponzorisu Euroligu, imaju jaku gledanost (ne mislim da pune tribine vec na onu na tv-ima odakle se prave pare zaradjuju) , Zvezda od pune arene uzme 120 hiljada evra a Turci i Italijani recimo mogu da uzmu milione od tih TV prava zato sto imaju daleko vise stanovnika sto ce reci daleko vise gledalaca.

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Sunday, 30.10.2016
00:10

Znam sve za to,ali kazem.

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Saturday, 29.10.2016
19:04

E,da,izvinjavam se sto sam uporedjivao budzet zvezde,oni su ipak ravnopravni,ali ovo sto ostalo sto sam napisao i trebalo bi da tako bude,a vama (sto ste mi dali minuse) izgleda ovako bas super da jedna kosakraska nacija,ima jednog predstavnika,ma da......

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Saturday, 29.10.2016
14:00

Ne, vreme je da na tu funkciju dodje covek.

avatar
Treš retardizam
Saturday, 29.10.2016
15:30

Po mogucstvu zebra

avatar
Saturday, 29.10.2016
17:03

A doci ce konj umesto zebre. Tako to ide u drzavi Svrbiji.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Saturday, 29.10.2016
16:48

Ne nego covek.