''Đenka'' vidi Zvezdin napredak!

Autor: Beta Beta
subota 14.02.2015.
13:59
Izvor: Beta

Iako je ekipa Crvene zvezde Telekom u petak propustila priliku da iznenadi Panatinaikos u Atini, jedan od najboljih u redovima crveno-belih Čarls Dženkins veruje da Zvezda može samo da napreduje u duelima sa najjačim evropskim ekipama.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao je da je njegova ekipa mnogo naučila iz sinoćnog poraza od Panatinaikosa, kao i kroz sve utakmice Top16 faze Evrolige.

"Panatinaikos je uspeo da pogodi neke odlučujuće šuteve u finišu, što mu je omogućilo pobedu. Znali smo da će utakmica biti veoma teška i žestoko smo se borili uprkos veoma lošem početku", rekao je Dženkins dan nakon utakmice u Atini.

Zvezda je u petak uveče izgubila u Grčkoj od Panatinaikosa 74:69
i tako ostala na jednoj pobedi posle sedam kola u Grupi E Top16 faze.

Crveno-beli su u poslednjoj deonici imali pet poena prednosti i šansu za pobedu, iako su posle prve četvrtine gubili 20 razlike.

"Jednostavno, nismo se predavali. Na kraju smo napravili par grešaka, izgubili smo neke važne lopte što nas je skupo koštalo. Ali, mislim da smo iz svega ovog mnogo toga naučili", kazao je Dženkins, koji je sa Bobanom Marjanovićem bio najefikasniji sa 17 poena.

Dženkins je istakao da je Panatinaikos u najvećem delu utakmice profitirao na greškama njegove ekipe i da ti propusti moraju da se isprave za naredne utakmice.

"Iz svake utakmice naučimo nešto novo. Sezona se zahuktava, a mi smo tim koji je u Top16 fazi u prilici da mnogo toga nauči u duelima sa ovako kvalitetnim i iskusnim ekipama i mislim da ćemo to iskoristiti na pravi način. Bez obzira što smo izgubili od Panatinaikosa sve to će nam pomoći da napredujemo", kazao je Dženkins.

Prema njegovim rečima, košarkaši Zvezde se od početka sezone trude da igraju snažno uz maksimalnu borbenost, i da se nikad ne predaju.

Zvezda će u narednoj utakmici u ponedeljak dočekati Cedevitu u Jadranskoj ligi, potom će za vikend igrati Kup Radivoja Koraća, a onda će 26. februara igrati u gostima, protiv Real Madrida u Evroligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ddr16
Saturday, 14.02.2015
15:06

ovo je djenka od prosle sezone,sve je bolji kako se blizi kraj,samo se nadam da nece da ga ugusi oporavak jovica

avatar
neki tamo lik
Saturday, 14.02.2015
16:05

Па не би требало.Они су два различита типа играча.Јовић је више дефанзивни плеј.

avatar
ddr16
Saturday, 14.02.2015
16:17

pa znam,ali djenka je ove sezone igrao dobro samo kad je jovic povredjen,valjda dele minutazu i onda ne moze da dodje do izrazaja kao sinoc