Divac: "Uzeli smo Bogdana jer je najbolji u Evropi"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.06.2016.
11:21
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni košarkaški reprezentativac Vlade Divac objasnio je zašto su se Sakramento Kingsi opredelili za trejd kojim su dobili prava na Bogdana Bogdanovića.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Nakon NBA Drafta koji je obavljen u noći između četvrtka i petka, po srednjeevropskom vremenu, srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović prosleđen je u Sakramento Kingse.

Finiks Sansi su želeli bivešg košarkaša Partizana u svojim redovima već ovog leta ali je Bogdanović odbio ponuđeni ugovor sa minimalnom zaradom po "ruki skali" zbog čega su Sansi rešili da ga uključe u trejd sa Sakramentom.

Generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac otkrio je da Kingsi mogu da budu zadovoljni izborom Jorgosa Papajanisa na Draftu i time što su dobili prava na Bogdana Bogdanovića.

"Pratili smo ga godinu dana, zato smo ga i uzeli kao 13. pika, a ako me pitate na koga me podseća, on ima potencijal da bude novi Mark Gasol" objasnio je Divac izbor mladog Grka iz redova Panatinaikosa.

Kada je po sredi trejd koji je uključio dobijanje prava na Bogdana Bogdanovića, bivši reprezentativac Jugoslavije imao je kratko objašnjenje zašto se Sakramento odlučio za Bogdana.

"On je trenutno najbolji igrač u Evropi" kratko je konstatovao Vlade Divac.

Bogdan Bogdanović je u jučerašnjem obrćanju medijima izjavio da ne zna mnogo o trejdu i da će mu biti čast ukoliko u budućnosti dobije priliku da sarađuje sa Divcem u Sakramento Kingsima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
čerčil Brod
Sunday, 26.06.2016
18:30

Malo ga pretera ali ajde. Na kraju krajeva kao d Ameri znaju ko je dobar a komlos u Evropi. U uži izbor za najboljeg ugraca Evrope su usli Bogdanovic (koji je na kraju i izabran za najboljeg) , Marko Simonovic (koji je na opste iznenadjenje zavrsio na drugom mestu) i Nando De Kolo (nikom nije bilo jasno kako se ovaj igrac nasao u ovom izboru) :-)

avatar
chaki
Saturday, 25.06.2016
16:26

Pretera ga malo al ajde...

avatar
Povratak kraljaXXXIX
Saturday, 25.06.2016
14:13

Sprema se dolazak kralja BB#13!

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 25.06.2016
14:13

Bravo Divac , neka vise pocne da radi ta zardjala Srpska veza , makar bila i grobarska vazno je da igraci imaju koristi od toga a samim tim i reprezentacija,

avatar
delije niksic
Saturday, 25.06.2016
12:59

Mnogo postujem Divca,ali istina je da dodatno unistava Sakramento!

avatar
Saturday, 25.06.2016
12:20

razlog više da navijam za Sakramento

avatar
Realan tip
Saturday, 25.06.2016
12:12

Dobro, Bogdan je nas, ja to sve razumijem, ali da je najbolji u Evropi, ne da je daleko od toga, vec ne vidim nacin na koji bi on to mogao postati. Daj realnosti malo. Pametan zna da ga guras jer je nas i sto je grobar, ja to ne osudjujem, tako i treba, da se drzimo zajedno uvijek, ali ne treba pretjerivati ovoliko.