Divac se poslednji smeje, Jokića razapeli!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 24.02.2017.
08:24
Izvor: Sportske.net

Čudno veče u NBA, Nikola Jokić dobio dosta kritika, a Sakramentu nije baš smetao trejd. Kazins debitovao, Stef Kari odigrao četvrtinu za pamćenje...

AP Photo/Gerald Herbert
AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Očekujte neočekivano. Na startu post-Kazinsove ere, Kingsi su razbili Denver, direktnog konkurenta za plej-of.

Koli-Štajn je odigrao utakmicu karijere, 29 poena, 10 skokova, imaće mnogo više prostora sada kada je "Bugi" otišao. Novi igrači, doskorašnji "Pelikansi" Badi Hild i Tajrek Evans su ubacili 16, odnosno 15 poena, pa su Kingsi sada na pola pobede od Nagetsa.

Jokić slab, kao da mu pauza nije prijala, 4 poena, doduše uhvatio je 10 lopti. Trener Meloun ga je kritikovao da mora da igra mnogo bolje i da su preko njega Kingsi dali mnogo lakih poena. Jasno, jedna slaba partija i odmah salve kritika na račun Srbina, ali to su navijači...

Već večeras je šansa da se vrate na pobedničke staze, u Kolorado stiže najgori tim lige, Bruklin.

Roj Hibert koji je stigao kao alternativa za Jokića na poziciji centra, nije bio u timu, videćemo hoće li debitovati večeras.

Debi DeMarkusa Kazinsa za Pelikanse nije prošao kako se nadao. I to ne kada je njegova partija u pitanju, "Bugi" je ubacio 27 poena, imao 14 skokova, po 5 asistencija, ukradenih lopti i 4 blokade, fantastična partija. Ali, problem je što je sa druge strane bio prejaki Hjuston. Roketsi su napunili koš Pelikansa do vrha, dali im 129 poena. Klupa gostiju je bila ključ, sjajan debi Lua Vilijamsa, pridošlica iz Lejkersa je "spakova" sedam trojki, ukupno 27 poena. Jednostavno Dejvis i Kazins ne mogu sami, Holidej je odigrao najgoru partiju u sezoni, Nju Orleansu je potrebno vreme, pa je u tekućoj sezoni teško očekivati nešto više.

Lebron Džejms je napravio tripl-dabl protiv Niksa, ubacio je 18 poena, imao 15 asistencija i 13 skokova u trijumfu Klivlenda nad Niksima. To je njegov 48. tripl-dabl u karijeri, ali i deseta pobeda u nizu na Niksima. Gosti sa Melom i Rouzom, od trejda nije bilo ništa, Porzingis se povredio u drugoj četvrtini, Njujork se držao do poslednje, ali kada je šampion dodao gas, sve je bilo brzo gotovo.

Stef Kari je ubacio u brzinu u trećoj četvrtini, Klipersi nisu imali odgovor. MVP je u tom periodu postigao 17 od svojih 35 poena, uz to imao i 7 skokova, 5 asistencija i 4 ukraden lopte, prava furija. On i Durant su posle poluvremena u kome su bili na -12, odgovorili serijom trojki. U trećoj četvrtini je Golden Stejt ubacio 50 poena Klipersima, i vratio stvari na svoje mesto. Klipersi čekaju povratal Krisa Pola, on bi mogao da se vrati, ne večeras protiv Sparsa, već verovatnije za vikend kada na Pacifik stiže Šarlot.

Pistonsi su na krilima Koldvela-Poupa savladali Šarlot, odlični vek je ubacio 33 poena, Bobi Marjanović nije dobio šansu. Za Detroit ovo je slatka pobeda, vratili su se u igru i u produžetku oborili goste iz Severne Karoline. Šarlot je bio na +15 na startu poslednjeg perioda, ali su bukvalno promašili sve u finišu i izgubili dobijen meč i pored 34 poena Kembe Vokera.

I na kraju, trijumf Portlanda na Floridi. Nikola Vučević je ubacio 25 poena, imao 9 skokova, ali je gost mnogo bolje šutirao, Demijen Lilard je brojao do 33, svež posle pauze. Dodao je gas u poslednjoj četvrtini, par trojki je vratilo Blejzerse u igru, serijom 16:4 su okrenuli rezultat i na kraju prekinuli seriju od tri poraza pre Ol-Stara. Jusuf Nurkić je počeo u petorci Portlanda, stigao do dabl-dabla po 12 poena i skokova.

Rezultati:

Golden Stejt - LA Klipers 123:113
Sakramento - Denver 116:100
Klivlend - Njujork 119:104
Nju Orleans - Hjuston 99:129
Detroit - Šarlot 114:108 pr.
Orlando - Portland 103:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
delije niksic
Friday, 24.02.2017
13:49

Stain ka je pojeo i u napadu i u odbrani,ali naravno svako ima pravo na los dan!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 24.02.2017
13:42

Hjuston je napravio strašan posao trejdom smetala Korija Bruera za Lua Vilijamsa čime su postali ozbiljan kandidat Voriorsima, Klivlendu i Sparsima za prsten! Mala mana je što su uz Bruera morali da daju pika prve runde ali šta da se radi.. Ono što mi je kao navijaču Hjustona zasmetalo je totalno pogrešan trejd Tajlera Enisa za Marselinja Huertasa.. Čoveče, daš 22-ogodišnji potencijal za 33-ogodišnji škart od igrača..

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 24.02.2017
12:49

Једна лошија партија Боже мој свакоме се деси

avatar
djenka1
Friday, 24.02.2017
11:54

Pa momak je odigrao samo jednu losu partiju I on je do krivi I mesa.

avatar
NIKE
Friday, 24.02.2017
10:51

Tačno ovaj GSW kad ih krene trica - samo te samelju, Klipersi su bili odlični, ali džaba sve, Jokić uzeo produženi odmor sinoć, bit će bolje idući meč.

avatar
Partizan/Lazio
Friday, 24.02.2017
09:47

Prizeljkivao sam da Willie odlaskom Bugija pokaze zbog cega je bio 6. pik,ali ovako dobra partija odmah me je iznenadila,jedino mi je zao sto je bilo bas protiv Jokica.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 24.02.2017
09:39

Samo neka on i dalje govori i zvezda i Partizan, odmah se vide rezultati takvog razmisljanja:)