Divac potvrdio, na leto odluka o Bogdanu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.04.2017.
20:47
Izvor: Sportske.net

Sakramento Kingsi prave ekipu satkanu od mladih košarkaša, a njima će se ovog leta sve izvesnije priključiti i srpski reprezentativac.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Bogdan Bogdanović igra jako dobru sezonu u dresu Fenera, iako je zbog povrede propustio dobar deo prve polovine ove takmičarske godine.

U Evroligi je odigrao 17 utakmica, počeo 12, a u proseku je davao čak 13.6 poena i 3,9 asistencija, uz procenat šuta za tri od 38,7%.

Zbog njegovih blistavih partija i činjenice da je košarkaški sazreo, sve se više pominje da bi mogao u NBA već ovog leta.

Prava na njega imaju Sakramento Kingsi, čiji GM (generalni menadžer) je proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac.

On i uprava pokušavaju da vrate klub na stare staze, ove sezone su napravili veliki potez, kada su se odrekli DeMarkusa Kazinsa, a u zamenu za njega dobili mladog Badija Hilda, Lengstona Geloveja i iskusnog Tajrika Evansa.

Koncentrisaće se na svoje mlade igrače, poput pomenutog Hilda kog su dobili od Pelikansa u trejdu, kao i Koli-Štajna, Papajanisa, Labisijea, kojima će pomagati nešto iskusniji ostatak ekipe.

Buddy Hield Badi Hild
Foto: EPA/ROLEX DELA PENA

Očekuje se da i na predstojećem draftu dobiju još makar jedno kvalitetno pojačanje, kako su pored pomenutog trojca za Kazinsa dobili i pika prve runde Pelikansa.

Mogli bi ovog leta ekipi da priključe i Bogdana Bogdanovića, na kog su dobili pravu u trejdu sa Sansima, kada je put Arizone otišao Markis Kris, a u Kaliforniju stigao mladi grčki centar, zajedno sa pravima na beka naše reprezentacije.

Divac je nedavno izjavio da je Bogadović "pravi bek" i da je posebno interesantno što može da pokrije više pozicija.

"Voleli bismo da ga imamo ovde. Imamo prava, a ovog leta ćemo pričati o svemu", izjavio je Divac.

Dakle, sve je realnije da se Boganović priključi koloniji sprskih košarkaša u NBA, koju zasad čine Nikola Jokić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica, a od naredne sezone će u najjačoj svetskoj ligi izvesno igrati i Rade Zagorac, koji će poneti dres Memfis Grizlisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Sunday, 16.04.2017
20:52

Nije kalibar NBA lige, ma da ko sve tamo igra ne bi me iznenadilo da ode i on.