Divac ''podigao prašinu'' u Americi izjavom o Šekilu O'Nilu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.03.2015.
23:13
Izvor: Sportske.net

Izjava Vlade Divca u intervjuu američkim medijima tokom boravka u Sakramentu ovih dana, izazvala je dosta negativnih reakcija.

nba.com
nba.com

Povezane vesti

Naime, Vlade Divac je u pokušaju da pohvali centra Sakramento Kingsa DeMarkusa Kazinsa, sa namerom ili ne, potcenio svog nekada velikog rivala Šekila O'Nila.

''Zaista sam dugo u košarci i slobodno mogu da kažem da je Kazins najtalentovaniji visoki igrač koga sam ikada video! Šekil, na primer, nije bio talentovan, bio je samo izuzetno jak. Kod mene je bilo obrnuto, bio sam talentovan, ali nisam imao snagu'', istakao je Divac u intervjuu za Asošijeted Pres.

Ova Divčeva izjava je prilično odjeknula, pa su pojedini mediji već počeli sa kritikama na račun našeg asa.

Tako košarkaški portal ''Ballislife'', koji legendu srpske košarke i Sakramento Kingsa naziva ''kraljem flopinga'', podseća da ovo Divcu nije prva ''potcenjivačka'' izjava i da je nešto slično uradio baš u vreme najvećeg rivalstva Lejkersa i Kingsa, kada je, 2002. godine, Robert Ori pogodio onu čuvenu trojku i doneo ključnu pobedu Lejkersima u plej-ofu.

Posle tog meča, pomenuti portal podseća na Divčevu konstataciju kako je Ori samo imao sreće u toj situaciji.

''Svako je to mogao da pogodi, to je bila samo čista sreća'', konstatovao je tada Vlade, što se Oriju nikako nije svidelo.




Podsetimo, Vlade Divac je nedavno promovisan u potpredsednika Sakramento Kingsa, pa će sigurno imati i novu priliku za susret sa Šekilom O'Nilom.

Pomenuti portal, takođe je podsetio i na pojedine sjajne partije Šekila O'Nila iz duela sa Divcem i Kingsima, pokušavajući da i na taj način opovrgne Divčevu tvrdnju kako Šekil nije bio talentovan...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pera Zambula opet
Wednesday, 18.03.2015
00:31

Ne vidim sta je to lose rekao Divac....Pa Sek i nije talentovan....nije imao ni sut, ni neki preterani skok, ni ocaravajucu tehniku.....covek nije mogao slobodna bacanja da pogodi a kamoli trojku ili sa distance :) Njegov kvalitet nikako nije lezao u talentu vec u ogromnoj snazi koju je on znao da koristi, prosto izgura rivale svojom tezinom i snagom i daje lake poene.....to nije talenat vec predispozicija za takvo nesto....Divac je na primer znao da aistira, sutira i trojke i sa svih pozicija, da fintira, horok mu je ok bio, ledjna tehnika fantasticna....ali on prosto nije mogao da uradi koliko sam cuo ni deset sklekova....slaba snaga i nije nesto bio zainteresovan za jake fizicke treninge. Sve je jasno kao dan :)

avatar
VVilt Chemberlain
Wednesday, 18.03.2015
01:17

Slazem se za HOROK,a cepao je mrezice from behind the line samo tako.