Diskretni heroj - ON je dao ogroman doprinos u pobedi Partizana

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.10.2016.
23:08
Izvor: Sportske.net

Nakon trijumfa crno-belih u Ludvigsburgu priča se o junacima, Stefanu Birčeviću i Branislavu Ratkovici, a evo ko je pravio ozbiljnu razliku na terenu a da to nije očitovano nekim posebnim potezima na terenu.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Košarkaši Partizana su upisali šestu uzastopnu pobedu od početka sezone, a prvu na startu takmičenja u FIBA Ligi šampiona. Crno-beli su u dramatičnoj završnici izašli kao pobednici iz meča sa Ludvigsburgom zahvaljujući poenima koje je u poslednjoj sekundi postigao Stefan Birčević.

Nakon uzbudljivog meča navijači komentarišu pojedince koji su se istakli u poslednjem napadu ili one koji su tokom utakmice delovali najbolje na parketu i koji su u poenterskom smislu nosili Partizan.

Jedno ime pada u drugi plan, rekli bismo nezasluženo, jer je sa tim igračem na parketu Partizan pravio razliku.

Radi se o centru Urošu Lukoviću, momku koji je svaki trenutak na parketu koristio na najbolji mogući način. Luković je za 12 minuta na terenu postigao samo 4 poena i ostvario 3 skoka ali se njegov doprinos ne može posmatrati kroz te brojke.

Za razliku od Đorđa Majstovorića, drugi centar crno-belih bio je fantastičan u odbrani, vodio je veliku borbu sa protivničkim igračima, a značajan doprinos dao je u završnici susreta kada je dva puta "pustio rampu" upisao dve blokade.

Čak se i kroz statistiku može zaključiti kakav je bio Lukovićev doprinos, dovoljno je da pogledate kolonu koja prikazuje kako ekipa igra kada se određeni pojedinac nalazi na terenu. Tu je Uroš Luković neprikosnoven.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 20.10.2016
09:12

P.S. Milovan Rakovic bi mozda bio dobro/idealno resenje...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 20.10.2016
08:54

Tepic, Pavlovic i Dragicevic su slobodni igraci (barem ja takav imam info:)), ali Vladimir (veliki navijac Partizana) je ipak visok samo 206, nisam siguran ni da nam to treba ako je vec sporan Stefan Jankovic sa 211 centimetara...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 21.10.2016
15:10

Tadija Dragičević ? On mislim da je otiašo negde.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 22.10.2016
01:32

Mislim, da ako ne nađemo nekog sponzora (a nećemo ga naći) nema ništa od toga, slažem se, potreban nam je igrač kao Roberts ili Gordon (Lazmea ne znam jer sam bio suviše mali da bi Pratio Partizan aktivno), mada tad sam igrao košarku za Slovan pa sam navijao za njega (igrali su braća Dragić tad)... Ovaj Dragičević mislim da je dobar, mada ja bi voleo onog Jankovića iz majamija

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 21.10.2016
15:57

Naravno, tih 200 hiljada dolara za nas su sad kao dva miliona evra za neke druge klubove, ali dozvoljeno je mastati, to nista ne kosta, zar ne? :-D

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 21.10.2016
15:53

Procitao sam ovaj komentar na forumu koji redovno posecujem. Ne mora to da bude klasicna petica. Nama je itekako dobrodosao i igrac tipa Roberts, ili Lazme. Evo nekoliko kvalitetnih slobodnih igraca koje sam iscackao za deset minuta.nnCentri: Dexter Pittman, Henry Sims, Keith BensonnPF/C: Vladimir Dragicevic, Stefan Jankovic, Jonathan Holmes. Cliff AlexandernnTvrdim da bi bar pola nabrojanih igrali za 20 do 30,000 dolara mesecno. do kraja sezone ima tacno 8 meseci. Da li je mnogo zaklati se za 200,000, a pritom postati ozbiljan konkurent za trofeje?

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 21.10.2016
15:30

Vladimir Dragicevic, veliki navijac Partizana:-) Tadija nikad ne bi dosao kod nas.

avatar
bojanb
Wednesday, 19.10.2016
23:12

Uparite ga sa jednim crnim centrom,pa da dominiramo pod obrucima