Dirljivo pismo Duška Vujoševića!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.04.2017.
12:31
Izvor: Sportske.net

Trofejni stručnjak oglasio se iz Francuske opširnim i prilično emotivnim pismom koje je izazvalo veliki odjek u regionu!

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kao što znate, aktuelni trener francuskog Limoža je nedavno imenovan za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i to je bio povod da se Vujošević na pomenuti način oglasi i uputi poruku tamošnjoj javnosti.

Njegovo pismo je objavljeno na sajtu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i u nastavku ga prenosimo u celini.

"Dragi ljubitelji košarke u Bosni i Hercegovini,

Žao mi je što u ovom svečanom trenutku objavljivanja dogovora između KS BiH i mene o preuzimanju selektorske dužnosti, nisam u mogućnosti da budem sa vama. Imam svoje obaveze koje hoću da završim, a radujem se našem susretu u Sarajevu.

Moram se oglasiti i nakon nekih komentara po novinama i internet portalima, a povodom moje odluke da prihvatim mjesto selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina je važan deo moga života, moga rada, moga bavljenja sportom. I neraskidiv deo onih uspomena, bez kojih bi moj život bio siromašniji.

Ako je dopušteno da se poslužim rečima moga prijatelja Sinana Gudževića, Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo.

Uvijek sam sa radošću dolazio u taj grad - i kada sam vodio utakmice, i kada nisam. A Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najlepših gradova za ljudske susrete u Jugoslaviji.

Jedinstvenoj i lepoj zemlji u kojoj sam se rodio i čiji nestanak je za mene jako bolan.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzimam sa radošću i sa nadom da ću njenu košarku poboljšati, tako da će se ekipa kvalifikovati za velika takmičenja. Upravo radost i nada su dvije stvari koje su presudno vodile moju odluku da se prihvatim selektorskog posla. Za taj posao imam i kvalifikacije i iskustva. Sve ću učiniti da ekipu koju budem vodio poboljšam i takmičarski načinim stabilno pobjedničkom.

Bosna i Hercegovina ima talentovane igrače. Košarkaški klub Bosna je u Sarajevo donela prvu evropsku klupsku titulu u Jugoslaviji. To je lepo i reći i čuti, ali imati to u vidu za mene je velika obaveza. Ja ću uložiti sve što znam i imam da košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u viteškom igranju pobedi svaku reprezentaciju na kugli koju zovemo Zemlja.

Znam da u životu postoji reciprocitet ljubavi, mržnje, entuzijazma i drugih strasti, pa ja verujem da će igrači prepoznati moju energiju i da će se svi na isti način odazvati pozivu da igraju za reprezentaciju.

Zahvalan sam Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine što je odabrao mene za selektora. Ja ću učiniti sve, da radom i rezultatima obradujem ljude koji su me izabrali, ali i da obradujem sve poklonike košarke kojima je Bosna i Hercegovina draga.

U Bosnu i Hercegovinu ne dolazim da predstavljam nikoga, do samoga sebe. Na politička opanjkavanja i olajavanja neću da se osvrćem i ova moja izjava je posljednja po tom pitanju",
poručio je Vujošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Monday, 03.04.2017
18:58

Dule je veliki jugonostalgičar i nebrojeno puta je rekao koliko ga boli rasturanje bivše države .Ugašeni su giganti poput Jugoplastike,Bosne,Cibona I Partizan voljom političara marginalizovani a sa druge strane instant fabrički klubovi potpomognuti državnim i tajkunskim parama iznikoše kao pečurke posle kiše.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 03.04.2017
20:47

Zna se koji je klub bio miljama ispod Zvezde , Cibone i Splita (Yugoplastike)...isti klub je imao svega nekoliko trofeja do pocetka 90-ih i ratnog stanja, totalnog propadanja drzave i gore pomenutih klubova..gde, u takvoj situaciji pocinje strasno da cveta upravo jedan klub, koji ce kasnije biti samoproklamovan i ciji ce navijaci umisliti da su u rangu velicina koje su harale do 90-ih godina prolog veka...srecom sve se moze proveriti, istina je penicilin za grobarske zablude i lazi koje ovde ne prolaze....

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 05.04.2017
00:46

O tom klubu koji je miljama ispod Zvezde, Cibone i Splita(Jugoplastike) je spanska televizija pravila film, zbog osvajanja EL gde je ko domacin igrao u Fuenlabradi.

avatar
Lav
Tuesday, 04.04.2017
00:03

Pravo u centar...

avatar
ruzic033
Monday, 03.04.2017
17:57

Jesam VELIKI GROBAR ali ovo je licemerje!

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Monday, 03.04.2017
20:37

Zbog cega je licemerje? O cemu pricas ti?

avatar
Milos 1996
Monday, 03.04.2017
14:49

Spremaj polako i oprostajno pismo jer ces ubrzo biti smenjen! Osim Partizana gde god je radio,bio je oteran!

avatar
Bacovic Krsto
Monday, 03.04.2017
14:27

Dule legenda evropske košarke! Srećno sa sjajnom reprezentacijom BiH!

avatar
Igors Stepanovs
Monday, 03.04.2017
13:44

Srecno,generale!

avatar
dusko
Monday, 03.04.2017
13:44

kakav poltron, nevidjeno...

avatar
Budimo.ljudi
Monday, 03.04.2017
13:22
avatar
Damian Lillard
Monday, 03.04.2017
12:57

Ovog covjeka samo grobari vole

avatar
Skaut1
Monday, 03.04.2017
13:46
avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Monday, 03.04.2017
20:40

I ta saka jada koja ga ne voli, sigurno ga postuje. Ako ni toga nema, to uopste nisu Partizanovci, a oni koji ga ne vole, nisu to u pravom smislu te reci.

avatar
Can Demir1
Monday, 03.04.2017
12:38

Puno sreće Dule!