Dirljiv oproštaj Anđušića od Partizana: ''Boli me sve ovo...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.12.2015.
15:05
Izvor: Sportske.net

Sada već bivši košarkaš Partizana Danilo Anđušić završio je svoju ovogodišnju epizodu u crno-belom dresu. Tim povodom se na društvenim mrežama obratio navijačima Partizana.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Saradnja Danila Anđušića i Partizana danas je i zvanično okončana, a tim povodom u nastavku prenosimo obraćanje 24-godišnjeg košarkaša navijačima Partizana.

''Boli me što je moj Partizan u ovakvoj situaciji, što smo izgubili sigurnost i mnoge dobijene utakmice, iako nam navijači daju maksimalnu podršku, bilo da se igra u 'Pioniru' ili na gostovanju.

Zato i želim da se zahvalim svima na podršci i bezgraničnom poverenju koje sam dobijao i da kažem da mi je krivo što nisam bio u situaciji da pružim onoliko koliko su oni, koji žive za crno-bele boje, pa i ja sam, očekivao, jer bio sam spreman za to.

Partizan će uvek biti moj dom i nikada nijedna nepravda koja mi je nanešena od strane pojedinca, ne može biti veća od emocija prema Partizanu.

Žao mi je što drugi put, na ovakav način, napuštam klub koji volim.

Kada sam dolazio iz Hemofarma odrekao sam se određene svote novca, samo da bih obukao Partizanov dres.

Nisam pitao za cenu.

Bio sam najsrećniji kada sam pred 'grobarima', u ekipi sa Pekovićem, Mačvanom i ostalima zaigrao Evroligu, osvojio Kup Radivoja Koraća u Nišu, bio MVP finala, osvojio titulu posle čuvenog plej-ofa u Železniku...

U sledećoj sezoni, u koju sam ušao kao reprezentativac, trener Vujošević mi je iskreno, u lice, saopštio da ću biti treća opcija. Nisam odustao, želeo sam da se nametnem, ali nije bilo prave prilike.

Napustio sam klub na polusezoni, u želji da igram.

Odrekao sam se, kao i pri dolasku, ugovorene zarade, ne razmišljajući da pređem u konkurentske klubove u gradu i regionu koji su me tražili, što je, uostalom, i Partizan uslovio.

Posle Bolonje, Valjadolida, Bilbaa, jesenas me je trener Božić tražio, govoreći mi o ulozi i zadacima, potpuno suprotno od onoga što se kasnije dešavalo.

Nisam potpredsednika Berića finansijski uslovljavao, dogovor je postignut za nekoliko minuta, i prihvatio sam kratkorocni ugovor koji mi je ponuđen.

Nažalost, shvatio sam da su se želje ljudi iz kluba kosile sa željama prvog trenera, mog nekadašnjeg saigrača.

Ne shvatam zašto sam pozvan da dođem i 'pomognem' i da zajedno napredujemo, pobeđujemo, da bi mi potom dobijao priliku na kašičicu, iz delova, po par minuta, bez kontinuiteta. Bio sam katkad celu utakmicu na klupi, da bi se u finišu panično tražilo da nezagrejan pravim preokret.

Svoje profesionalne obaveze sam savesno ispunjavao, zalagao se na treninzima, ćutao, iako često nisam bio ni među deset igrača koji su igrali na dva koša, a tako je bilo od samog dolaska. O svemu ovome sam i sa trenerom pričao vrlo otvoreno, ali nista se nije menjalo.

Partizane, nikada ti nisam okrenuo leđa. Uvek sam tu za tebe, da pomognem koliko mogu. 'Grobari', vidimo se na tribini!

Moglo je biti sve drugačije!'',
napisao je Anđušić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vekson
Wednesday, 30.12.2015
23:46

Nije on ovo zaslužio. :)

avatar
Black Tooth
Wednesday, 30.12.2015
19:19
avatar
pjer
Wednesday, 30.12.2015
19:05

odavno znamo da si veliki covek, sretno daco

avatar
EDO
Wednesday, 30.12.2015
17:39

I sta sad?..Sad cemo svi da placemo nad tuznim igracem i njegovom jos tuznijom karijerom?..alo bre ti ne mozes da sutnes trojku preko ruke coveka koji te cuva a kamoli da pogodis..covece masio si trojke kad si bio sam kao duh i penale takodje a vazis za izricitog bek sutera!...cao zdravo..

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 30.12.2015
19:07

Kad nemaš minutaže, nemaš ni osećaja, prosto... Ako ti neko ne da da igraš ceo meč, pa te u zadnjih dva-tri minuta ubaci da okreneš tok meča, ne zagrejan i bez volje i želje za igrom(klupa je jako dobro sredi), logično je da ćeš da mašiš...

avatar
EDO
Thursday, 31.12.2015
01:05

Dve reci..Marko Simonovic..

avatar
thekrcun
Wednesday, 30.12.2015
16:55

covek je lepo rekao i za duleta,da mu je otvoreno rekao. Zao mi je momka,secam se kada je igrao u Hemofarmu,kidao je. Bice valjda bolje. Srecno..

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Wednesday, 30.12.2015
16:27

Daco, hvala ti za sve!

avatar
Brazilero11
Wednesday, 30.12.2015
16:19

Jos jedan od razloga da Bozic ode.

avatar
acab
Wednesday, 30.12.2015
16:11

konačno neko da otvori poklopac pandorine kutije