Dirkenštajn - Najefikasniji stranac NBA lige!

Autor: Boban Filipović
sreda 12.11.2014.
20:39
Izvor: Sportske.net

Zvezda Dalasa preskočila legendarnog Hakima Olajdžuvona po broju ubačenih poena što ga čini najboljim poenterom od svih stranaca u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Instragram: NBA
Instragram: NBA

Povezane vesti

Da ne bude zabune, Hakim je Nigerijac i stoga se kotira kao stranac, premda je branio boje američke repezentacije. Legendarni centar je  do sinoć je bio stranac sa najviše ubačenih poena u NBA ligi, njegov rekord je oboren, to je učinio veliki Dirk Novicki.

Nemac je stigao do brojke od 26 947 postignutih poena, trenutno je deveti na večnoj listi strelaca NBA lige i prvi ako se računaju samo stranci.

Mavsi su sinoć pred svojom publikom dobili Sakramento Kingse rezultatom 106:98 nakon velikog preokreta, Novicki je bio najefikasniji u svom timu sa 23 poena.

Evo šuta nakon koga je 'preskočio' Olajdžuvona:


A video posted by NBA (@nba) on Nov 11, 2014 at 8:27pm PST


Inače, "Dirkenštajn" je verovatno jedan od omiljenijih stranih košarkaša u Srbiji. Tačnije, ta ljubav je obostrana. Ona datira iz 2005. godine kada se Evrobasket igrao u našoj zemlji, na kom je MVP Novicki vodio Nemačku do srebrne medalje. Više puta je istakao da su ovacije koje je dobio u beogradskoj "Areni" jedan od najlepših trenutaka njegove kariejre.

Sa reprezentacijom ima i osvojenu bronzu na Mundobasketu u Indijanapolisu 2002. godine, bio je MVP i na tom takmičenju.

Novickom je ovo 16. sezona u Dalasu, to je jedini NBA klub za koji je igrao u karijeri, kruna je prsten iz 2011. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke