Direktor Zvezde otputovao na sastanak o novoj Evroligi

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.01.2016.
10:56
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Dan posle poraza u derbiju ABA lige protiv Partizana, u Zvezdi se ponovo okreću svojim evropskim obavezama, a prvi je to danas učinio direktor kluba Davor Ristović.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Crvena zvezda Telekom ove sezone ima sjajnu priliku da izbori plasman u samu završnicu Evrolige, šanse za plasman u Top 8 su znatno uvećane posle pobeda nad Panatinaikosom i Unikahom, a uporedo sa tim, srpski predstavnik u Evroligi je aktivno uključen i oko realizacije novog formata elitnog evropskog takmičenja koje će startovati od sledeće sezone.

S tim u vezi i današnja informacija da je direktor Crvene zvezde Telekom Davor Ristović otputovao u Barselonu na radni sastanak sa predstavnicima ostalih evroligaških klubova i čelnicima Evrolige.

Tema će upravo biti izmena formata Evrolige i Evrokupa, pa se nadamo da će posle sastanka biti poznato i da li će šampion ABA lige imati direktan prolaz u Evroligu.

''Sastanak  ima za cilj da usaglasi stavove klubova vlasnika 'A' licence, ali i ostalih učesnika u ovom takmičenju, ujedno i čuje dodatne predloge, oko najavljenog restruktuiranja, i izmene formata najelitinijeg evropskog klupskog takmičenja, ali i drugog po jačini takmičenja, Evrokupa'', navodi se na zvaničnom sajtu Crvene zvezde Telekom.

Podsetimo, ukupno 11 klubova je sa Evroligom već potpisalo ugovor na 10 godina o učešću u novom formatu takmičenja, jedan klub će se u elitu plasirati preko Evrokupa, a ostalo je neizvesno ko će i na koji način popuniti preostala četiri mesta.

Sastanak  ima za cilj da usaglasi stavove klubova vlasnika "A" licence, ali i ostalih učesnika u ovom takmičenju, ujedno i čuje dodatne predloge, oko najavljenog restruktuiranja, i izmene formata najelitinijeg evropskog klupskog takmičenja, ali i drugog po jačini takmičenja, Evrokupa.  - See more at: http://kkcrvenazvezda.rs/kk-crvena-zvezda-na-sastanku-evrolige-26-01-2016.html#sthash.Ly7Cv8Ri.dpu

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke