"Dijamanti su večni" - CSKA posle produžetka bolji od Barse

Autor: Nikola Miloradović
petak 16.09.2016.
19:36
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA su na startu turnira organizovanog u čast Dimitrisa Dijamantidisa, odmerili snage sa Barselonom.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Aktuelni prvak Evrope je nakon jednog produžetka uspeo da savlada ekipu Barselone rezultatom 100-96.

"Armejci" su na meč startovali nešto slabije, na isteku prvih deset minuta su gubili sa tri poena razlike, a mogao je minus da bude i veći da nije bilo raspoloženog Miloša Teodosića.

Do poluvremena su izabranici Dimitrisa Itudisa već preuzeli stvar u svoje ruke, te su vodili sa 46-44 pred odlazak na petnaestominutnu pauzu.

Nakom 20 minuta najbolji u redovima "Blaugrane" bili su Rajs i Oleson sa po osam poena, njih je pratio Tomić sa sedam, dok je u redovima CSKA najbolji bio De Kolo sa osam poena.

Egal je bio na snazi i u trećem kvartalu, koji je dobila Barsa sa dva poena razlike, te su tako pred poslednju deonicu poravnali rezultat (64-64).

Poslednjih deset minuta je bolje otovrila ekipa CSKA, koja je serijom 10-2 došla do osam poena prednosti. Barcokas je tada zatražio tajmaut, vidno nervozan i razočaran.

Barcokas Barselona
Foto: twitter.com/FCBbasket

Prvak Evrope je održavao prednost sve do poslednjih minuta. Na minut i 28 sekundi do kraja, imali su prednost od sedam razlike (85-78).

Prišla je Barsa poenima Koponena i Rajsa na samo minus dva, a onda je Tomić sa linije penala poravnao rezultat na samo 20 sekundi do kraja.

Fridzon je pokušao za tri, promašio je, te se otišlo u produžetke.

U dodatnih pet minuta je CSKA odigrao odlično u tranziciji, Teodosić je "hranio" saigrače sjajnim asistencijama, te su Moskovljani došli do zasluženog trijumfa.

De Kolo CSKA Barselona

Fantastični De Kolo je bio najefikasniji akter meča sa 28 poena, a šutirao je neverovatnih 11/16 iz igre. Kurbanov i Higins su dodali po 12 poena, dok je Miloš Teodosić meč završio sa 11 poena i osam asistencija.

U redovima Barselone najbolji je bio Tajris Rajs sa 19 poena i pet asistencija, dok je Tomić imao odličan dabl-dabl učinak sa 17 poena i 14 uhvaćenih lopti. Najnovije pojačanje "Blaugrane" iz Himkija, Peteri Koponen, upisao je 16 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke