Devin Buker - Istroija kao posledica farse

Autor: Boban Filipović
subota 25.03.2017.
14:43
Izvor: Sportske.net

Grmi se o rekordu košarkaša Sansa, ali se prećutkuje njegov cirkuzantski karakter.

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Buker je jutros postao najmlađi košarkaš u istoriji NBA lige koji je ubacio 70 poena.

Podatak zaista zvuči impozantno, ali kada se pogleda "šta se valjalo iz brda" priča postaje malo bljutava.

Publika u Bostonu je želela šou i dobila ga je.

Buker je u provm poluvremenu postigao 19 poena, u drugom 51, ali to kako je nabudžio statistiku je posebna priča.

Naime, u samom finišu, kada se nije postavljalo pitanje pobednika, pri sigurnom vođstvu Seltiksa od oko 15-20 poena razlike, as Feniksa je na svom kontu imao 50-ak poena koji su posledica klasičog ispucavanja. Jednostavno, igrao je simultanku, igra Sansa se svodila na soliranje 20-godišnjaka, bez trunke timskog.

I onda je krenula još veća cirkuzanija.

Kelti su se ili sklanjali Bukeri ili ga faulirali čim Sansi izvedu loptu i slali ga na liniju penala da budži statistiku do "iznemoglosti". Izveo je ukupno 26 penala, 24 pogodio.

Uz sve to, Buker je uzeo čak 40 šuteva iz igre za 44 minuta provedenih na terenu, ovaj podatak na pravi način svedoči da su ostali igrači Finiksa jutros u Masačustesu bili samo statisti u "blokbasteru" u kom glavni junak čak ni ne pobeđuje na kraju, ali eto, ulazi u istoriju.

S obzirom da Sansi imaju očajnu sezonu, sve je neodoljivo podsećalo na cirkus iz prošle koji se pravio oko Kobija Brajanta i nikad gorih Lejkresa, nikad gorih isključivo iz razloga da se "Mamba" u svojoj oproštajnoj sezoni iživljava i da rezultati tima trpe zbog šarade.

Ne može niko da ospori da je košrkaški 'creme de la creme' u NBA ligi, ali jadno je da taj "show must go on" momenat neretko ima primat u odnosu na sport i viteštvo, kao njegovu suštinu.

Na kraju će se pamtiti Bukerov rekord, a ne što su Seltiksi rutinski dobili Sanse. Suština će ostati ispod tepiha.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Monday, 27.03.2017
13:39

NBA je sou liga. Nema tu pravog sporta previse. Pare,marketing....

avatar
Leonardo Bonucci
Saturday, 25.03.2017
16:09

А како би назвали кад Расел шутне 44 пута на једној утакмици? Само немојте рећи да нема с ким да игра, а Букер као има са ким да игра. Ове сезоне је прави рекордер Томпсон са 62 поена за 3 четвртине и то без претеривања у шуту.

avatar
MladoKolonac
Saturday, 25.03.2017
16:55

Bio je nedavno sličan osvrt i na Vestbrukovo cirkuzanisanjennhttp://www.sportske.net/vest/kosarka/da-li-je-teze-igrati-protiv-vestbruka-ili-sa-njim-293836.html

avatar
bagra
Saturday, 25.03.2017
17:29

Rasel sutne 40 puta i pobedi,i jos podeli asistencija, plus sto je odveo svoju ekipu u play off, sto sumnjam da bi bilo ko sem le brona i hardena onakkvu oklahomu odveo u playoff, zato cuti

avatar
ugaseni zivoti
Saturday, 25.03.2017
15:49

Nba je otisla u k**** vecina igraca igra samo za statistiku ne uopste ne igraju timski,dao je covjek 70p ali njegov tim je razbijen I uzeo je 40 suteva I tako finiks igra cijele sezone samo on I bledso uzimaju suteve I onda se pale ljudi koji prate a ne obracaju panznju da tim ne moze nikog da dobije ali to nije samo u finiksu nego u vecini timova

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 25.03.2017
16:01

Slazem se sa jednim delom,ali lik je na 70poena imao 53% suta i par trojki sa skoro 10metara iz trka. Takodje tipa da LBJ dodje u najlosiji kk u Srbiji,osvojio bi EL bez ijednog jedinog poraza,ukoliko kladionica ne bi imala uticaja