DeRozan nadigrao "ortaka", buđenje "Grizlija", Portland konačno šampion!

Autor: Boris Jovanović
utorak 31.03.2015.
08:06
Izvor: Sportske.net

Hjustonu ne ide u Kanadi, "Bradonjina" uteha je da ga je pobedio najbolji prijatelj iz sveta košarke. Memfis ponovo drugi, starteri Atlante se vratili posle utakmice odmora. Portland stigao do divizijske titule.

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn
Beta/AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn

Povezane vesti

Posle meča odmora starteri su se vratili u petorku Atlante, ceh je platio Milvoki.

Kajl Korver je promašivao na početku, ali je kasnije namestio ruku i serijom poena, odveo Houkse na dvocifrenu prednost.

Bakse je čitave večeri terorirsao DeMar Kerol, ubacio im je 23 poena uz odličan procenat šuta, pa je lider Istoka bez problema stigao do pobede. Pero Antić je postigao 8 poena, naredna stanica za tim iz Džordžije je Detroit večeras, i Majk Budenholcer bi ponovo mogao da odmara najbolje igrače.

Velika pobeda Bostona u Severnoj Karolini, sa 30 poena Ejvori Bredli je otvorio vrata trijumfa za Seltikse koji su se vratili na osmo mesto Istoka, preskočili ponovo Netse. Šarlot je sada daleko od doigravanja, Kemba Voker je sa 28 poena bio ključ u poslednjoj četvrtini, domaćin je smanjio veliku prednost Seltiksa, ali je zaostatak bio preveliki. Inače, letošnje pojačanje Lans Stivenson nije ni igrao, što će izazvati dosta komentara na račun kouča Kliforda.

APTOPIX Celtics Hornets Basketball

U meču bez značaja, Lejkersi su posle produžetka savladali Filadelfiju, Džordan Klarkson je bio igrač odluke, pogodio je u poslednjem sekundu overtajma. Ruki je brojao do 26, gosti su stigli do 20. pobede, imaju dve više od Siksersa.

Rockets Raptors Basketball

Velika noć za DeMara DeRozana, sa 42 poena bek Toronta je zasenio i svog velikog prijatelja Džejmsa Hardena, pobeda je ostala u Kanadi. Roketsima baš ne ide kada pređu granicu, ovo je njihov osmi poraz u nizu u Torontu.

De Rozan i Harden su inače odrasli zajedno u okolini El-Eja i obožavaju da igraju jedan protiv drugoga. Dvajt Hauard je propustio meč, vratiće se u sredu uveče kada u Teksas stiže Sakramento.

APTOPIX Kings Grizzlies Basketball

Poraz Hjustona iskoristili su "Grizliji" da se vrate na drugo mesto Zapada. Memfis je prekinuo seriju od tri poraza, Majk Konli je ubacio 18 poena, a posao im je olakšalo neigranje DeMarkusa Kazinsa koga je Džordž Karl odmarao u ovom meču. Kada je odmor u pitanju "Grizliji" će ga imati napretek ove nedelje, sledeći meč igraju tek u petak, kada dočekuju Oklahomu u Tenesiju.

Jazz Timberwolves Basketball

Juta je lako dobila u Mineapolisu "prijateljski" meč, oba tima će uskoro na odmor. Francuz Gober je ubacio 15 poena, imao 12 skokova i tri blokade, ovo je bila osveta "Džezera" za neočekivani poraz od Minesote u Solt Lejk Sitiju. To je bilo prošle nedelje, podsetimo, Timbervulvsi su imali svega sedam igrača na raspolaganju i odneli pobedu iz "slane države". Juta je sada bila bez Fejvorsa, Hejvord je ubacio 22 poena, Trej Burk koji uvek dobro igra protiv Minesote 19. Kod domaćina Lavin 21, Vigins 17, ponovo nije bilo Pekovića, Garneta, Rubija i Kevina Martina.

Suns Trail Blazers Basketball

Blejzersi su stigli u plej of. Portland je pobedom protiv Feniksa napravio i veliki korak ka tituli na severozapadu. Oni su zanimljivo krunu podelili 2009. sa Denverom, poslednji put su bili sami šampioni još u Drekslerovo vreme, početkom devedesetih. Sinoć je Lilard ubacio 19 poena, Oldridž dodao 17, Portland je odmarao startere u poslednjoj četvrtini, imali su prednost od +31. Feniks se lagano oprašta od plej ofa, matematički imaju šansu, ali je ona mala, tim pre što 6 od poslednjih 8 mečeva regularnog dela igraju na strani.

Rezultati:

Atlanta - Milvoki 101:88
Toronto - Hjuston 99:96
Šarlot - Boston 104:116
Filadelfija - Lejkersi 111:113 pr.
Minesota - Juta 84:104
Memfis - Sakramento 97:83
Portland - Feniks 109:86

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke