DERBI - Tarens Kinsi prvi put pred ''Grobarima'' u Zvezdinom dresu! (21:00h)

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.01.2016.
12:46
Izvor: Sportske.net

Za razliku od brojnih sezona kada je Partizan dominirao, ili bar imao ulogu favorita, ove sezone ta uloga u potpunosti pripada Crvenoj zvezdi Telekom. Hoće li je potvrditi, ili će Partizan sa Džikićem na klupi iznenaditi evroligaša? U centru pažnje će, u

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Drugi ovosezonski susret beogradskih crno i crveno-belih igra se večeras u ''Pioniru'', u okviru 21. kola ABA lige, s početkom od 21 čas.

Podsetimo, Zvezda je u prvom delu sezone opravdala ulogu favorita, savladavši ekipu Partizana sa 92:77, iako su crno-beli sjajno ušli u taj meč i prvu četvrtinu rešili sa 11 poena prednosti (24:13).

Međutim, razlika u kvalitetu je došla do punog izražaja već u drugoj deonici, koju je Zvezda dobila sa 32:16 i do kraja je bez većih problema završila posao.

Šta se promenilo od tada, u protekla dva i po meseca?

Zvezda je napravila dve značajne promene u sastavu tima, pa ćemo večeras umesto Gala Mekela i Rajana Tompsona, koji su u prethodnom duelu sa Partizanom upisali 12, odnosno dva poena, gledati Vasilija Misića i - nekadašnjeg ljubimca ''Grobara'' Tarensa Kinsija, koji je nedavno pojačao Zvezdu i izazvao ogorčenje među navijačima crno-belih.

Strasti su se od tada smirile, ali Kinsijev večerašnji nastup će svakako biti u centru pažnje, s obzirom da prvi put u Zvezdinom dresu nastupa pred navijačima Partizana, čiji je dugogodišnji ljubimac bio.

S druge strane, najveća promena u Partizanu dogodila se na klupi, Petra Božića je zamenio Aleksandar Džikić, koji je odlično startovao i u prethodna dva kola upisao dve veoma važne pobede sa crno-belima u borbi za opstanak (Cibona i Krka).

Osim toga, Partizan je, takođe, imao promena i u igračkom kadru, Kosta Perović je završio karijeru, Danilo Anđušić je napustio crno-bele, a nedavno je kao pojačanje stigao centar Darel Vilijams, koji je debitovao protiv Krke.

Gledajući poslednje igre i rezultate dve ekipe, utisak je da i jedni i drugi večerašnji derbi dočekuju u usponu forme, a Zvezda je to dokazala u Top 16 fazi Evrolige, gde je najpre savladala Panatinaikos u Atini, a onda i Unikahu u ''Pioniru''.

Trener Zvezde Dejan Radonjić se pre meča požalio na sitnije zdravstvene probleme nekolicine igrača, moguće je da neko od njih neće nastupili, ili će imati manju minutažu od uobičajene, ali bez obzira na sve, Zvezda ne može da pobegne od uloge velikog favorita u ovom meču, bez obzira i na činjenicu da je Partizan večeras domaćin.

To potvrđuje i trenutno stanje na tabeli, Zvezda se sa Cedevitom bori za drugo mesto pred plej-of, a Partizan još uvek nije obezbedio opstanak u regionalnoj ligi.

Ipak, kad je derbi u pitanju, iznenađenja su uvek moguća. To dvobojima crno i crveno-belih daje dodatnu draž...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
K-A-L-U
Monday, 25.01.2016
20:42

Realno mislim da Zvezda uopste nece igrati nesto jako protiv nas a i prosle sezone je tako bilo.. :D

avatar
MarkoDjordjevic
Monday, 25.01.2016
14:51

Idemo lagano, bez ikakvog opterecenja, da pazimo da se neko ne povredi daleko bilo. Pobeda ne bi smela da dodje u pitanje, u nekom realnom odnosu kvaliteta dveju ekipa, trebalo bi da bude najmanje 15-20 razlike. Ali ovo je derbi, svetinja. Tako da ocekujem neku pobedu od 5-10 poena. I da npr u prvom poluvremenu partizan drzi prikljucak, mozda cak i vodi i onda da na kraju sve dodje na svoje mesto, kao u jednom od meceva prosle sezone. Znacilo bi nam to 2. mesto zbog prednosti domaceg terena u duelima sa Cedevitom, pa posle sta nam Bog da u duelima sa Voriorsima iz Podgorice. :)

avatar
REVOLT SPT
Monday, 25.01.2016
14:19

I zato nemoj brinuti za nas, na sve te stvari mi smo davno navikli, i bas nas briga, mi cemo zauvek zajedno trunuti u Humskoj ulici!

avatar
marecareee
Monday, 25.01.2016
14:09

nekad bio derbi

avatar
REVOLT SPT
Monday, 25.01.2016
14:25

Sad je samo gradsko-prigradski. I zasto stavljate kao da su oni domacini?!

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Monday, 25.01.2016
20:54

I da je nekad bio gradsko-prigradski sada nije, fransizni odnos je gotov, i ta famozna adresa je sada na malom kalemegdanu...

avatar
Мића Мајстор
Monday, 25.01.2016
20:14

Upravu si,bio dok ste postojali i kad smo igrali 3 na 5 protiv vas,da bi bilo zanimljivo.ovo je sad neki novi tim fmp-diva-beograd i nije nikakav derbi

avatar
Monday, 25.01.2016
13:58

sva sreca da novinerai ne podizu tenziju i ne stavljaju pritisak na Kinzija ... koga briga sto covek igra za njih ili nekog drugog ? igra covek za pare gde mu plate ...

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Monday, 25.01.2016
20:53

Normalno, covek je stranac boli ga za Zvezdu ili Partizan, dosao da odradi ugovor i uzme pare, kao i u Partizanu...

avatar
REVOLT SPT
Monday, 25.01.2016
21:27

Nisam bas siguran za ono gore (ranije je bio 1000%), ali dobro:-D