Denver se 'klanja' Srbinu - Jokiću je mesto na 'Ol Staru'!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 23.01.2017.
20:45
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Nikola Jokić dobio je još jedno veliko priznanje od strane ljubitelja košarke u Koloradu, pošto je najpoznatija sportska stanica u Denveru nedvosmisleno ukazala na to da prvotimac Nagetsa zaslužuje mesto na "Ol-Staru".

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Pokušali su Denver Nagetsi i ljubitelji košarke u Srbiji da raznim akcijama na društvenim mrežama pošalju Nikolu Jokića na "Ol Star" u Nju Orlinsu, ali će srpski centar propustiti tu prestižnu manifestaciju.

Tim povodom je najpoznatiji sportski radio u Koloradu na svom portalu danas posvetio posebnu pažnju učinku Nikole Jokića i činjenici da Srbin nije završio na "Ol Star-u".

Autor teksta koji je naslovljen "Nikola Jokić zaslužuje da bude na Ol-Star-u", ukazao je na učinak srpskog reprezentativca i zaključio da su ljubitelji košarke u Koloradu podbacili.

"Ukoliko ste izgubili kontakt sa Nagetsima, kao što je to mnogo ljudi učinilo tokom prethodnih nekoliko sezona, i pitate se koje najbolji igrač ekipe - odgovor je Nikola Jokić. Jokić je sadašnjost, i bez svake sumnje i diskusije budućnost Nagetsa" stoji u tekstu.

Komentarišući činjenicu da Nikola Jokić nije bio ni blizu onih koji su dobili najviše glasova za odlazak na "Ol-Star", autor teksta ukazuje na to da su otežavajuće okolnosti momka iz Sombora te što nije Amerikanac i što ne igra za "fensi" klub.

"Srećom, kada Nikolu posmatramo isključivo sa igračke strane, ništa od toga nije bitno" navodi autor ovog teksta posvećenog srpskom centru.

Osim dobro poznatih statističkih podataka koji ukazuju da Nikola Jokić igra sjajnu sezonu i da je po mnogim parametrima ispred "izvikanih" igrača, u tekstu "Majl Haj Sportsa" direktno je prozvan i trener Nagetsa Majkl Meloun.

"Statistika traži odgovor na pitanje: 'Zašto Nikola Jokić ne provodi duže vremena na parketu?' Objašnjenje koje nude članovi stručnog štaba, a koje se tiče problema sa ličnim greškama samo je donekle prihvatljivo" ukazuje autor teksta i dodaje,

"Bolji, precizniji i pošteniji (ali u istu ruku i zabrinjavajući odgovor) jeste - eksperimentisanje, nedostatak timskog identiteta i razlozi koji ostaju iza zatvorenih vrata sa kojima se ne slažemo niti razumemo" piše "Majl Haj" u temi dana.

Kao jedan od zaključaka navodi se statistički podatak koji ukazuje da Denver Nagetsi imaju skor 7-2 na mečevima na kojima je Nikola Jokić proveo više od 30 minuta na parketu, što nedvosmisleno ukazuje na to da Srbin zaslužuje više prostora i više poštovanja u svom timu.

Denver Nagetsi se trenutno nalaze na poziciji koja vodi u plej-of sa skorom 18-25 ali im sedmoplasirana ekipa beži čak osam pobeda i nema sumnje da će do kraja voditi veliku borbu za plasman u doigravanje.

Što se tiče Nikole Jokića, srpski internacionalac u tekućoj sezoni beleži 15 poena, 8.3 skoka i 3.8 asistencije po meču, ali je u januaru drastično popravio učinak i već mnogo puta pokazao da izrasta u vrhunskog igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Tuesday, 24.01.2017
10:51

Jokić je sadašnjost i budućnost srpske kosarke.nVerovatno ćemo o njemu za 10-15 godina pricati kao o nasem najboljem košarkašu svih vremena. Samo da ga zdravlje posluži.nSamo napred Nikola.

avatar
daka bar
Tuesday, 24.01.2017
00:04

Joker je majstor, u ovom trenutku najbolji mladi igrac u NBA!

avatar
Monday, 23.01.2017
23:38
avatar
JesseLingard14
Monday, 23.01.2017
22:47

Jokic je ubjedljivo najbolji igrac u Denveru trenutno , a i najbolji rookie ove sezone uz Embiida

avatar
bvgcv
Tuesday, 24.01.2017
00:04

Jokic nije rookie,bio je to prosle sezone.

avatar
vozd87
Tuesday, 24.01.2017
00:10

Роде мој па он није руки.Ово му је друга сезона.