"Delije", večeras se dokazuje vernost! (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.03.2015.
13:10
Izvor: Sportske.net

Šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige graniče se sa teorijom, ekipa u poslednje vreme igra po sistemu toplo-hladno, sa neba sipa kao iz kabla... Svi uslovi su ispunjeni, na "Delijama" je da dokažu da su tu kada je najteže.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Četvrtim duelom sa Makabijem u poslednjih godinu i po dana košarkaši Crvene zvezde Telekom večeras nastavljaju takmičenje u TOP 16 fazi Evrolige. Sa skorom 1-7 crveno-beli gotovo da nemaju šanse za plasman u četvrtfinale a period u kojem ekipa igra promenljivo znak je da je ekipi Dejana Radonjiča preko potreban trijumf protiv ekipe kakva je Makabi.

Crvena zvezda Telekom u večerašnji duel sa aktuelnim prvakom Evrope i drugoplasiranom ekipom u grupi "E" ulazi nakon dva vezana poraza u Evroligi i regionalnom šampionatu, a ako se tome doda da crveno-beli u dva pomenuta takmičenja u poslednjim mesec dana imaju samo jedan trijumf, jasno je da Radonjićev tim prolazi kroz krizni period.

Trijumf u duelu sa ekipom kakava je Makabi jako bi značio ekipi Crvene zvezde Telekom na planu samopouzdanja ali će za tako nešto biti neophodna gromoglasna podrška sa tribina.

Nema sumnje da je mnogo lepše kada se nižu pobede, kada se u ABA ligi ruše rekordi ili kada se slavi trofej u "Kupu Radivoja Koraća", ali "Delije" ovoga puta imaju obavezu da prepoznaju trenutak i bidu uz tim kada je najteže.

Statistički gledano Zvezda ima najbrojniju i najverniju publiku u Evroligi a "Delije" će večeras biti na testu koji polažu isključivo radi sebe.

Izabranici Dejana Radonjića do sada su odigrali 44 utakmica u Evroligi, regionalnom šampionatu i nacionalnom Kupu a 31 pobeda uz trofej osvojen u Nišu govori da ovi momci zaslužuju bezrezervnu podršku.

Na stranu to što će duel sa Makabijem biti iskorišćen za obeležavanje 70 godina postojanja SD Crvena zvezda, navijači moraju da shvate da su ovo mečevi na kojima se "kuju" trofeji.

Strateg crveno-belih i dalje ima kadrovskih problema ali i gosti dolaze u Beograd nekompletni. U prethodnoj sezoni Izraelci su se "provukli" u Beogradu pa ne postoji nijedan razlog zašto bi se Zvezda povlačila pred Makabijem.

Utakmica 9. kola Evrolige između Crvene zvezde Telekom i Makabija zakazana je za 20.45 i igra se u "KombankAreni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 05.03.2015
14:10
avatar
Skaut1
Thursday, 05.03.2015
14:34

A čiji su navijači ? Mislim na one tzv. organizovane...i Zvezdine i Partizanove.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 05.03.2015
14:59

Za druge sportove ne znam, ali ovi sigurno ne navijaju za zvezdu u kosarci. Mene samo zanima da li ce u avgustu 2016. godine doci donnekih promena i da li ce i od tada pa nadalje da postoje dva kluba...