Delije, ispratite ih večeras da pobedom odu po onu najvažniju! (19.00)

Autor: Milovan Longinov
petak 31.03.2017.
11:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde večeras dočekuju Uniks, ali će mislima biti u Turskoj, gde ih naredne nedelje očekuje ključna utakmica.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Crveno-belima večerašnja pobeda nad Uniksom apsolutno ne znači ništa ukoliko naredne nedelje ne savlada i Darušafaku. Trener Crvene zvezde najavio je maksimalnu borbenost i što bolju igru na poslednjem meču pred svojim navijačima, bez obzira na ishod meča Bamberg - Darušafaka.

"Bez obzira na ishod, želja je i maksimalna motivacija da savladamo Uniks. Za to je potrebno da igramo dobro, ne samo odbranu, već da budemo bolji i u napadačkom smislu od prošlih mečeva i sa našim navijačima zadovoljni završimo domaćinstvo u regularnom delu Evrolige", kazao je trener crveno-belih.

Radonjić je za Uniks rekao da je to ekipa koja ima kvalitet, koji je pokazala u mnogim situacijama do sada tokom evroligaške sezone.

"Uniks je na poziciji na kojoj jeste, ali ima veliki individualni kvalitet. Tim sa Kitom Lengfordom i ostalim kvalitetnim i iskusnim igračima može da bude nezgodan za svakog, bez obzira na mesto igranja utakmice. Kompletni mogu da igraju na nivou koji ukazuje na to da će biti dobar, dobar meč", rekao je Radonjić.

Dejan Radonjic

Posle sinoćnih utakmica pretposlednjeg kola Evrolige, još je jasnije šta Crvenu zvezdu očekuje do kraja ligaškog dela takmičenja u borbi za plasman u Top 8.

Darušafaka sada ima skor 15-14 na devetom mestu, Crvena zvezda je na osmom sa 15-13 i utakmicom manje.

Dakle, ako Zvezda večeras dobije u ''Kombank Areni'', imaće skor od 16-13, ali u slučaju poraza u Turskoj bi sa 16-14 bila izjednačena sa Darušafakom. Međutim, turski predstavnik bi imao bolji međusobni skor, jer je već slavio u Beogradu i otišao bi dalje.

Ako Zvezda sutra izgubi od Uniksa, ništa neće biti izgubljeno, ali opet joj ostaje imperativ pobede u Turskoj, u poslednjem kolu.

Šta još može da se dogodi?

Moguća je i opcija da i Zvezda i Darušafaka i Baskonija završe ligaški deo sa skorom 16-14. Baskonija je trenutno na 16-12, a ovaj krug bi mogao da se napravi ako klub iz Vitorije izgubi oba preostala meča - sutra od Galatasaraja u gostima i od Žalgirisa u poslednjem kolu na svom terenu.

Ko bi u tom slučaju išao dalje?


Baskonija ima pobedu i poraz protiv Zvezde, isti učinak i protiv Darušafake. Zvezda samo jednu pobedu nad Baskonijom i ako se ovaj krug napravi, oba poraza od Darušafake.

Dakle, ta mini-tabela bi ovako izgledala:

Darušafaka 3-1
Baskonija 2-2
Crvena zvezda 1-3.

Prema tome, ne vredi se uzdati ni u poraze Baskonije.

Sve u svemu, Delije večeras od 19 sati treba da podignu moral ekipi, da Zvezda pobedi i Uniks, pa i Darušafaku naredne nedelje i obezbedi plasman u Top 8.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
X
Friday, 31.03.2017
21:05

Bas su ih lepo ispratili.. poluprazna Arena u utakmici koja je bitna samo radi dizanja samopouzdanja igracima pred najvazniju utakmicu sezone. Stvarno niste zasluzili da ovi igraci bilo sta rade za vas. Ovime ste im samo pokazali da ne verujete da mogu da pobede tamo. Sramota.

avatar
dusko
Friday, 31.03.2017
14:21

Oni su pokazali protiv Olimpijakosa kako se bodri svoj klub, sada je kasno...

avatar
Patrick Bateman
Friday, 31.03.2017
13:52

Ovi momci su ponos Srbije i zato ih sad treba podrzati jace nego ikad. I da ne prodjemo u top 8 ogroman je uspeh biti 9. u nikad jacoj evroligi.

avatar
EDO
Friday, 31.03.2017
16:38

U nikad jacoj Evroligi?..A gde je toj NIKAD jacoj Evroligi jedan Djordjevic,Danilovic,Bodiroga,Beric,Scepanovic,Sasa Obradovic,Rakocevic,Vujanic,Milojevic,Majers,mladi Navaro,mladi Papalukas,mladi Dijamantidis,mladi Jasikevicijus,Riki Rubio,Holden,Sasa Vujacic,Kirlenko,Pasutin,Planinic,Garbahosa,Bazile I mnogi drugi...A to sto ti mislis da je evroliga jaka jer dovode strance iz NBA koji samo soliraju i nemaju veze sa timskom igrom to je tvoj problem,jer koliko vidis u ovim imenima naveo sam samo jednog crnca a sve ostalo su belci tako da i laik moze doci do zakljucka kad se igrala prava kosarka..

avatar
EDO
Friday, 31.03.2017
21:22

Al se ovaj Preturijanac uziveooo..

avatar
Markо Đorđević
Friday, 31.03.2017
19:31

Jeste, najbolja evroliga je bila kad je igrala partizan igokea, kad je bilo potrebno 3 pobede da se prodje grupa a rivali su bili Stelmet, Nanter i Budiveljnik. Ova sad Evroliga sa najboljim klubovima Evrope je losa.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 31.03.2017
18:56

A da nije bila jaca ona EL sa 32 tima u njoj, znaci desetak velikana i jos par bogatih, i ostalo sve kante i kanturine sa slabim ili slabasnim budzetima i kvalitetima, Ortez, Asvel, Aek, Krka, Aris, Salon, Ostende, Turovm Nimburk i slicna boranija....Sta da kazu velike legende koje su igrale pre te, krs prepune svakojakim timovima EL, poput Sabonisa, Divca, Stojakovica, Forda, Bodiroge, Djordjevica, Gasola i mnogih drugih iz tih vremena, uglavnom pre ove Uleb EL sa buljukom siromasnim timova i sistemom 4*8 grupama... Ovo sada je nikad teza, EL, po sistemu, formatu i rasporedu, po ulozenim naporima i iscrpljivanju, i to svi treneri i strucnjaci u svetu kosarke govore....svako kolo se igra po nekoliko derbija, nema nista do srece i izbegavanju timova, provlacenju, pobede se moraju traziti protiv timova koji ulazu po 25-35 pa i 40+ miliona... Sada imamo strasne igrace poput Tea koji je nikad bolji, Ertela, De Koloa, Ljulja, Printezisa, Spanulisa i mnogih drugih.. velikani kupuju suvi kvalitet i najbolji moguci i to je uvek bilo i uvek ce biti...uglavnom su gore nabrojani igraci nikad bolji u svojim karijerama. Nba stranci koji dolaze u najbogatije klubove, su vrh ofanzivni kvalitet, kad ih krene nezaustavljivi su... to sto vi ne razumete to i vrv ne pratite njihove karijere i generalno kosarku u globalu, to je vas problem. Takvi poput vas se prvi pozivaju na drogu i doping Amera kada nas ovi pregaze sa 40 razlike kad god nas do'vate, ne razumete sta znaci strasan kvalitet koji moze zatvorenih ociju, i preko 3 ruke da pogodi sa 9 metara kao od sale kada ga hoce... a da ne govorim o fizickim predispozicijama stranaca koji jedu malu belu decu kao od sale, i to je tako bilo jos u vreme Dzordana i Medzika... Klubovi iz americke razvojne, to jst filijale Nba fransiza bi izdominirale u EC i to krvnicki, a mogli bi komotno i prilicno uspesno da igraju EL i sad ovu i onu pre 5-6 pa i 10 god... Prvi, drugi pa cak i treci esalon izuzetnih i jako kvalitetnih igraca pociva na tlu SAD i odatle dolazi, i to je tako oduvek bilo i uvek ce i biti, sve dok americke kompanije ne uspeju u svojoj inicijativi da pripoje evropsku diviziju NBA ludilu, a to ce se desiti za naseg zivota, mozzda i daleko brze nego sto iko misli, pa cemo tada moci da vidimo sta znaci bolestan kvalitet, jer ocigledno ljudi misle da je evropska kosarka uvek bila centar sveta, sto je ogromna zabluda i neznanje....

avatar
neme
Friday, 31.03.2017
13:03

Satrao ekipu jureci neki imaginarni rekord koji nikog ne zanima mesto da je pusti klince da igraju pa da vidi jel moze na nekoga da racuna u sledecoj sezoni jer ove godine niko nije afirmisan,ekipa je mrtva i u dve nedelje jedna odlicna sezona moze biti bacena pod noge.

avatar
Friday, 31.03.2017
11:57

tako vam i treba kad ste skorojevici ... pravite racum bez krcmara ... poleteli ste a pascete nize nego sto mozete da zamislite ... na kraju necete proci u Top 8 , necete osvojiti Aba Ligu a samim tim ni igrati Evro Ligu sledece sezone ... bitno da se spremate za Final Four ... sve radite kontra i zivite u iluzijama , umesto sistematski korak po korak ... lepo je moj deda govorio , corav kad progleda daleko vidi ...

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 31.03.2017
13:12

U pravu si sezona kao iz snova borba za top8 25-1 skor u Aba ligu niko nam ne moze nista svakog smo dobili u ligu sa 20 razlike, redom su padali sampioni evrope ljepota. Osvojicemo Aba ligu to znas i ti sam i bojis se Zvezde.

avatar
X
Friday, 31.03.2017
21:07

Dzaba vam te pobede protiv sampiona Evrope kada ne verujete da mozete da pobedite Darusafaku u gostima. Vecerasnjom posetom ste svima pokazali koliko volite svoj klub i koliko verujete u ove igrace.

avatar
Friday, 31.03.2017
17:43

sezona kao iz snova moze da se vrlo lako zavrsi sa samo osvojenim kupom ... ja bih sacekao kraj pa tek onda rezimirao ...

avatar
nenadnenad1234
Friday, 31.03.2017
17:28

I sta vam vredi 25-1 u ABA ligi kad imate 1-1 skor sa Podgoricanima?

avatar
ddr16
Friday, 31.03.2017
13:22

a ko ce to da pobedi zvezdu u aba ligi? igraju protiv buducnosti kuci gde ih uvek dobijaju dvocifreno,a posle protiv cedevite koju takodje kod kuce dobijaju dvocifreno,a u poslednje vreme vrlo lako pobedjuju i u gostima

avatar
Black&White
Friday, 31.03.2017
11:11

Nikad slabija evroliga...a zvezda ne moze u top 8... A po komentarima napadali ste F4 citave sezone... Neiskustvo i pracenje kosarke od skoro ce vam izaci na nos :D :D Ovakva sansa se jednom pruza....

avatar
Nemanja K Xavi
Friday, 31.03.2017
13:46

Jel te sramota?

avatar
Markо Đorđević
Friday, 31.03.2017
19:32

Nikad slabija evroliga ? Jel te nije sramota ? I da ne moze, kakve veze ima, jel sramota biti 10. u Evropi ? Gledaj u svoje dvoriste. Ispali ste iz trecerazrednog takmicenja, Lige Sampiona u kojoj ne igra nijedan sampion.