''Delije'', i od vas zavisi Zvezdin tim za Evroligu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.08.2014.
16:04
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Veliki deo današnje konferencije za medije, predsednik Zvezde Nebojša Čović je posvetio početku prodaje sezonskih karata i značaju učešća što većeg broja navijača u njihovoj kupovini.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Nebojša Čović je u obraćanju novinarima naglasio da je ovog leta u klubu urađena analiza prodaje karata iz prošle sezone i na osnovu toga zatim izvršene i određene korekcije, kako bi prodaja bila još bolja.

''Samo od tiketinga imali smo bruto prihod oko milion evra. Za ovu sezonu, rukovodili smo se određenim standardima Evrolige, a jedan od njih je da godišnji budžet kluba u sebi treba da sadrži do 40 posto sopstvenog prihoda. U najvećem procentu u to ulazi prodaja ulaznica, a još su tu prodaja TV prava i navijačkih rekvizita'', objašnjava Čović.

A kakav napredak je Zvezda na tom polju već ostvarila pokazuje i podatak da je, prema Čovićevim rečima, u sezoni 2011/12 klub imao samo 80 hiljada evra prihoda od prodaje karata.

U klubu su, naravno, svesni i teške materijalne situacije većine stanovništva u našoj zemlji, pa su pokušali da se i tome prilagode.

''Želimo što više gledalaca na našim utakmicama. Zbog svega toga smo se potrudili da korigujemo cene i omogućimo određene pogodnosti i benefite. Takođe, želja nam je i da navijači shvate da kupovinom karata obezbeđuju pomoć i podršku klubu i učestvuju u formiranju budžeta, od koga zavisi sastav ekipe na terenu'', poručio je Čović, a cene sezonskih karata možete da pogledate i OVDE.

Dakle, ako žele jak evroligaški tim, ''Delije'' bi trebalo da već od sutra pohrle na blagajne i obezbede sezonske ulaznice. Kad je u pitanju aktuelni prelazni rok, Nebojša Čović je naglasio da posao još nije završen, ali i potvrdio težnju da se ekipa iz sezone u sezonu podmlađuje.

''Sa stručnim štabom analiziramo situaciju na tržištu, težimo pravljenju mladog tima, već smo sada to započeli i od naredne sezone imaćemo igrače iz naše škole. Poznato je da Zvezda ima mnogo reprezentativaca u mlađim selekcijama i želim da već od sezone 2015/2016 ekipa od 15 igrača broji bar 12 koji će biti iz omladinske škole'', dodao je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke