Delić koji nedostaje - Da li bi Siksersi sa njim konačno mogli u plej-of?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 10.05.2017.
21:29
Izvor: Sportske.net

Franšiza iz Filadelfije već sezonama muči muku sa sastavljanjem kompetentnog sastava, ovog leta konačno bi mogli da naprave jako dobar tim.

Beta/AP Photo/Matt Rourke
Beta/AP Photo/Matt Rourke

Povezane vesti

Siksersi su definitivno najmalerozanija ekipa u NBA ligi.

Od kako su ostali bez Tadeusa Janga, Džrua Holideja, Evana Tarnera, Lua Vilijamsa i Iguodale koji su bili nosioci ekipe koja je 2012. igrala plej-of, nisu uspeli da se domognu doigravanja.

Rešili su da krenu ispočetka, doveli mlade igrače, ali nikako nisu imali sreće.

Najpre je Embid propustio prve dve vezane sezone, kada je on končano bio spreman da debituje, prvi pik sa drafta Ben Simons se povredio.

Australijanac je biran minulog leta, ali poput Emibda nije odigrao ni minut u svojoj prvoj sezoni.

Ovog leta bi konačno mogli da naprave iskorak, Simons i Embid bi trebalo da budu spremni, Šarić je blistao u svojoj ruki sezoni, a sada bi mogli da dobiju i veliko pojačanje.

Naime, poznato je da je Kajl Lauri odličio da postane slobodan ovog leta, potražiće maksimalan ugovor, a Siksersi bi to mogli da mu ponude.

Lowry Lauri

Sa Embidom, koji je ove sezone pokazao o kakvom talentu se radi, Šarićem koji je odigrao sjajnu ruku sezonu, Simonsom koji će tek pokazati svoj talenat i vrsnim poenterom kakav je Lauri, mogli bi da se nadaju plej-ofu.

Ukoliko uz Laurija angažuju i par veterana, nema razloga da ne veruju u tako nešto.

Lauri je inače rodom iz Filadelfije, u više navrata je izjavio da bi voleo da igra u svom rodnom gradu, a tu je i njegovo poznanstvo sa GM-om Siksersa Brajanom Kolanđelom, koji ga je 2012. doveo u Toronto Reptorse.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 10.05.2017
23:10

Lourija i Entonija da privuku, uz perspektivnu centarsku liniju (Embid, Simons, Okafor, Saric) i da ubodu nekog beka na Draftu za koj kazu da ce biti opasan zasto da ne, uz naravno jos jednog il dva iskusna igraca.

avatar
Algebra
Wednesday, 10.05.2017
22:29

Ukoliko uspeju da dođu do Fulca ili Bola na ovom draftu, nema šanse da će potpisati Laurija na maksimalu. Mislim da ste u ovoj celoj priči oko Filinog jezgra tima nepravedno zaboravili na Kovingtona koji ima fantastičnu sezonu, čovek može da brani sve od jedinice do četvorke, uz sasvim solidan procenat šuta za 3 i poenterski saldo. Odličan i vrlo zahvalan ''2-way'' igrač koji nema problem sa egom i vrlo verovatno će već od sledeće sezone postati čisti ''3-and-D''.

avatar
Sportski Paćino
Wednesday, 10.05.2017
22:09

Vjerujem da cemo ući u plejof sledeće sezone sa dobrim pojacanjima i pre svega zdravim Simonsom i Embidom (ili barem Simonsom).