Dejvid Andersen se ponovo vratio u Evropu

Autor: Boban Filipović
četvrtak 23.03.2017.
16:12
Izvor: Sportske.net

Iskusni Australijanac se odazvao pozivu šampiona Francuske da pomogne u delikatnoj situaciji.

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Andersen je prošle sezone osvojio sa Asvelom titulu šampiona Francukse, a onda se vratio u domovinu posle Olimpijskih igara u Riju.

To su bile četvrte Olimpijske igre na kojim aje branio boje svoje zemlje, nije mu se dalo da osvoji medalju, pošto su 'Bumersi' završili kao četvrti. Za dlaku su ostali bez bronze u duelu sa Španijom, pre toga ih je Srbija deklasirala u polufinalu.

Ove sezone je igrao za Melburn Juanjted, bio kapiten ekipe, ali je pristao da se vrati u Francusku i pomogne Asvelu u finišu sezone pošto se povredio Adrian Uter. Asvel se bori za plasman u plej-of, trenutno je osmi na tabeli.

36-godišnji centar iza sebe ima ogromno iskustvo, započeo je svoju ino karijeru još krajem prošlog veka kada je iz Australije stigao u Kinder iz Bolonje.

2001. godine sa Kinderom osvaja Evroligu, bio je član sjajne generacije čije su perjanice bili Manu Đinobili i Marko Jarić.

Potom je igrao za Montepaski Sijenu, moskovski CSKA, sa kojim je osvojio dva trofeja Evrolige (2006, 2008), Barselonu a onda odlazi u NBA, gde je branio boje Hjuston Roketsa, Toronto Reptorsa i Nju Orleans Hornetsa. Početkom ove decenije se usled lokauta vratio iz Amerike u Evropu, odigrao po jednu sezonu za Sijenu, Fenerbahče i Strazbur i dve za Asvel.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke