Dejo Radonjić: ''U nedovoljno dobrom fokusu odigrali smo dovoljno dobro''

Autor: Beta Beta
nedelja 05.03.2017.
23:37
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši odigrali dovoljno dobro da pobede FMP u 25. kolu Jadranske lige, a veći deo razgovora sa novinarima protekao je u priči o povredama.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Zvezda je danas pobedila 84:76 u 25. kolu Jadranske lige. Na klupi se posle dužeg vremena našao Nemanja Dangubić, koji je imao problema sa povredama.

"Nije jednostavno čak ni praviti analizu utakmice, pošto smo odavno obezbedili prvo mesto. U ovom ritmu takmičenja, uz povrede koje imamo i neku pažnju koja je okrenuta ka tome da ne ulazimo u nove probleme sa povredama, odigrali smo još jedan meč protiv FMP-a koji je odigrao dobro. Mi smo u nedovoljno dobrom fokusu odigrali dovoljno dobro da slavimo", rekao je Radonjić novinarima posle meča u Železniku.

"Nemanja u utorak počinje da radi sa ekipom i daće sve od sebe, kao i ostali, da do kraja sezone budemo dobri. Stefan  Jović je i dalje odsutan. Ognjen Dobrić je imao frakturu prsta, ali već neko vreme ima problema sa mišićem noge i odlučio sam da mu damo par dana da se makar malo oporavi, a verujem, poznavajući njegov karakter, da će u utorak ili sredu, biti u punom trenažnom procesu. Dangubić je posle duže vremena osetio draž utakmice", rekao je  i kako je to sedenje na klupi.

Trener Zvezde je kazao da ne zna kada će se Jović vratiti u tim.

"Nadam se brzo, s obzirom na ritam koji nas čeka, na utakmice koje slede. Počinje polufinale ABA, zatim, završnica Evrolige u kojoj nas čekaju četiri gostovanja i dve utakmice kod kuće, Uniks i Olimpijakos, protivnici koji imaju mnogo lakšu situaciju. Kad bismo bili kompletni, onda bi bilo sa više šansi. Ovako smo u stalnom zaostatku od dva-tri igrača, što je sasvim normalno sa timovima koji igraju Evroligu", rekao je Radonjić.

Dangubić je kazao da je tim srećan zbog pobede i da je ekipa odigrala sjajno.

"Sigurno smo srećni, momci su odigrali sjajno. Polako se sprema najvažniji deo sezone. Dobro se osećam, počeo sam da treniram, trebalo bi u narednom periodu da krenem pet na pet i da krenem u trenažni proces. Bilo mi je dosta teško u ovom periodu, bilo je mnogo utakmica. Sigurno nije lako biti povredjen, ali šta je tu je, to je deo sporta, takve stvari idu uz ovu profesiju. Ne želim više ni da pričam o tome, takve stvari su iza mene", rekao je Dangubić.

Trener FMP-a Branko Maksimović kazao je i da njegov tim ima problema sa povredama, pošto je Ajzea Ostin imao temperaturu danas, a Aleksa Radanov ima povredjen list. Kapiten Filip Čović već duže vremena je povredjen zbog slomljenog rebra.

"Čestitam Zvezdi na pobedi. Oni  imaju sezonu iz snova. I mi takodje imamo problema sa povredama igrača. Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu. Brine me i nervira previše izgubljenih lopti. Ne znam još koliko će Čović pauzirati, ali je dobro što će do početka Super lige imati dovoljno vremena da se oporavi, udje u ritam i rehabilituje. Njegovi ljudski i igrački kvaliteti su nam mnogo falili", rekao je Maksimović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke