Dejo pred derbi - ''Delije'' će se opet radovati!

Autor: Beta Beta
subota 28.02.2015.
15:42
Izvor: Beta

Dan uoči novog duela sa Partizanom, trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić poručio da će njegov tim odigrati još jedan dobar meč, iako je Partizan znatno odmorniji pred derbi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da derbi utakmica s Partizanom uvek ima poseban karakter i da veruje da će crno-beli biti posebno motivisani zbog dva poraza u medjusobnim duelima u dosadašnjem delu sezone.

"Realno je reći da će Partizan biti jako motivisan, što zbog činjenice da se igra derbi, zbog toga što smo ih već dva puta pobedili ove sezone. Ova utakmica je za njih rezultatski značajna pošto imaju priliku da pobedama do kraja ligaškog dela ABA lige dodju do pozicije koja bi im omogućila prednost domaćeg terena u plej-ofu", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde sutra od 19 časova kao gosti igraju u hali Pionir, utakmicu 23. kola Jadranske lige.

Zvezda je prva na tabeli skorom od 21 pobede i jednog poraza i sa te pozicije ide u plej-of, a Partizan se bori za drugo mesto, trenutno je četvrti sa 15 pobeda i sedam poraza i ima pobedu manje od drugoplasirane Budućnosti.

"Naravno, mi ćemo odgovoriti identičnom motivacijom. Derbi uvek ima poseban karakter i nadam se da ćemo odigrati još jedan dobar meč i obradovati naše navijače", dodao je Radonjić.

Zvezda je u polufinalu Kupa Srbije pobedila Partizan, kao i u prvom delu Jadranske lige, a Radonjić je naveo da se njegova ekipa istrošila zbog napornog puta u Madrid i jake utakmice u Evroligi.

"Mi smo od utakmice u Kupu imali dva duela, finale Kupa protiv Mege i utakmicu protiv Reala i nezgodan put u i iz Madrida. Partizan je imao desetak dana da se pripremi za novi meč", rekao je Radonjić.

Zvezda će biti oslabljena neigranjem Branka Lazića zbog povrede.

"On je van stroja još od Kupa u Nišu i odsustvovaće još neko vreme. U sredu će imati pregled nakon koga ćemo moći da znamo kada ćemo u potpunosti moći da računamo na njega. Ostali igrači, ne računajući mala opterećenja, biće spremni", rekao je Radonjić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke