'David protiv Golijata', ko će pre do prstena? (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.04.2016.
13:17
Izvor: Sportske.net

Finalna serija plej-ofa ABA lige daće nam odgovor na pitanje ko će do novog trofeja i prstenja u jubilarnoj petnaestoj sezoni reorganizovanog regionalnog šampionata.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Večerašnjim duelom Crvene zvezde Telekom i Mega Leksa u dvorani "Aleksandar Nikolić" startuje finalna serija plej-ofa košarkaške ABA lige u jubilarnoj 15. sezoni regionalnog takmičenja.

Finalna serija tekuće sezone predstavljaće "krešendo" svega onoga što smo imali prilike da vidimo od 1. oktobra 2015. godine, kada je zvanično startovao šampionat u reorganizovanoj ABA ligi.

Četrnaest klubova krenulo je pre sedam meseci u borbu za plej-of, a finalisti su svoja mesta u završnici takmičenja bukirali sa druge, odnosno četvrte pozicije u ligaškom delu šampionata.

Aktuelni šampion regionalne košarkaške lige zauzeo je drugo mesto na tabeli sa skorom 20-6, a Mega Leks je do plej-ofa stigla prvi put u istoriji sa 17 poebda i 9 poraza.

Crvena zvezda Telekom ostvarila je dve pobede nad Mega Leksom u ligaškom delu sezone ali se mora priznati da je u oba navrata tim Dejana Milojevića bio ravnopravan rival što se ne može očekivati u finalnoj seriji.



Osvajač trofeja u "Kupu Radivoja Koraća" u finalnu seriju plej-ofa ABA lige ulazi desetkovan povredama nekoliko najznačajnijih igrača pa ne čudi što se Dejan Milojević na konferenciji za medije u sredu šalio kako bi bilo najbolje da četvrtine traju po pet minuta.

Sa druge strane, crveno-beli kreću u odbranu trofeja nakon završetka najuspešnije evropske epizode u istoriji kluba koja je nedavno okončana eliminacijom u četvrtfinalu Evrolige.



Prošlosezosko finale rešeno je u četiri meča pošto je Cedevita uspela da savlada Crvenu zvezdu Telekom u trećem susretu, a ponovo se finale igra u formatu 2+2+1 što znači da ćemo gledati barem jednu utakmicu u hali "Pinki" u Sremskoj Mitrovici.

Pobedniku finalne serije pripašće novi trofej koji je napravljen nakon reorganizacije u ABA ligi ali i prstenje namenjeno igračima šampionskog sastava.

Prva utakmica finalne serije plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde Telekom i Mega Leksa igra se večeras od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić" a direktan prenos obezbeđen je na kanalima TV Arena Sport i Radio televizije Srbije.

Raspored mečeva u finalnoj seriji:


28. april
Crvena zvezda Telekom - Mega Leks 19.00

30. april
Crvena zvezda Telekom - Mega Leks 20.00

2. maj
Mega Leks - Crvena zvezda Telekom 20.30

ukoliko bude potrebe

3. maj
Mega Leks - Crvena zvezda Telekom 20.00

5. maj
Crvena zvezda Telekom - Mega Leks 19.00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoDjordjevic
Thursday, 28.04.2016
14:49

Bilo je bitno da se udje u finale, obezbedi EL, ovo sad je nebitno skroz. Igraju dve najbolje ekipe u Srbiji, , clan top 8 evrolige, ekipa koja je igrala 3 egal utakmice sa u najgorem slucaju 2. najboljom ekipom u evropi i ekipa prepuna talenata sa odlicnim trenerom, steta zbog povreda. Napred Zvezdo, pa neka pobedi bolji.

avatar
Marco Popovich
Thursday, 28.04.2016
14:00

Na slici u sredini je Cabarkapa ili mi se cini?