Datome "objasnio" u čemu je srpska košarkaška tajna!

Autor: Pavle Knežević
utorak 12.09.2017.
10:55
Izvor: Sportske.net

Zvezda Italije bio je pun hvale za reprezentaciju Srbije pred duel četvrtfinala Evropskog prvenstva, ali i za svog prijatelja Bogdanovića.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Jedna od najvećih zvezda Italije na Evropskom prvenstvu, Luiđi Datome očekuje tešku i nervoznu utakmicu u četvrtfinalu protiv Srbije, rivala koga dobro poznaje i poštuje.

"Biće teška utakmica, nervozna, kao i svaka važna. Znamo ko smo i treba da budemo spremni da na terenu reagujemo na sve što se dešava. Imaju mnogo dobrih igrača, pobednički sistem. Moramo da budemo spremni da odigramo fantastično da bismo mogli da im pariramo", rekao je Datome srpskim novinarima u Istanbulu.

Italija je takmičenje po grupama završila na trećem mestu, ali je posle u osmini finala bez problema pobedila Finsku, ali krilo Fenerbahčea nije siguran da ekipa protiv Srbije može da igra tako dobro.

"Prva i druga četvrtina su bile skoro savršene. Odbrana u prvom poluvremenu takođe. U drugom smo dobili šansu da zadržimo prednost od minimum 10 poena i bili smo sigurni tokom cele utakmice. Ali, ovo je drugačiji protivnik, drugačija utakmica, drugačiji dan. Moramo biti spremni na sve.

Takođe, ako ne postignemo dovoljno koševa, što se dešava i moramo biti spremni i na to, treba da budemo svoji i da zadržimo poverenja jedni u druge
", rekao je Datome.

On je poslednje dve godine igrao u Fenerbahčeu sa Bogdanom Bogdanovićem.

"On mi je vrlo dobar prijatelj, delimo mnogo zajedničkih uspomena, dve vrlo posebne godine, ali ovde nema mesta prijateljstvu. Ja radim najbolje za svoj tim, a on će raditi najbolje za svoj. Posle utakmice ćemo opet biti prijatelji. Znam da je spreman, da voli ovu igru i važne utakmice sa mnogo pritiska", rekao je Datome.

Kada je u pitanju glavna snaga Srbije, italijanski reprezentativac nema ni najmanju dilemu šta je to.

"Pobednički mentalitet! To se ne uči, to dolazi sa uspehom, godinama rada sa istim trenerom. Srbiji fali mnogo igrača, ali to nema veze. Sećam se da sam kao klinac igrao protiv Srbije U-16 i drugih mlađih kategorija - i svi imaju mentalitet i znaju kako da pobeđuju. Moramo da ostanemo koncentrisati i ako gubimo da ostanemo svoji. Nadam se da će na kraju rezultat biti u našu korist", rekao je Datome.

Utakmica Italija-Srbija igra se u sredu od 20.30.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke