Darušafaka u Top 16 fazi!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 17.12.2015.
22:01
Izvor: Sportske.net

Poznat je još jedan učesnik Top 16 faze Evrolig, a to je Darušafaka.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U direktnom duelu koji je obezbeđivao mesto u top 16 fazi i to u grupi F gde je već Fenerbahče sa Panatinaikosom, ekipa Makabija je kao gost savladala Darušafaku sa 70:66 nakon velikog preokreta u poslednjoj četvrtini, ali im to nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

Velika neizvesnost viđena je večeras.

Darušafaka je vodila u prvoj četvrtini, dobila je ovu deonicu sa 23:19, da bi Makabi kasnije preuzeo konce igre u svoje ruke pa je na poluvremenu vodio sa 38:35 dopustivši svega 12 poena u drugoj deonici svom rivalu.

Odlične odbrane videli smo i u trećoj četvrtini koja je završena rezultatom 14:12 u korist domaćih, a u četvrtoj je ekipa Darušafake krenula još jače.

Reding koga nije bilo celu utakmicu zaigrao je malo bolje, baš kao i Bjelica, a baš njegovom dvojkom ekipa Darušafake je otišla na 10 poena prednosti (62:52). Ipak, onda kreće serija gostiju, Mbakve i Ročesti su vodili ekipu do 65:65.

Usledila su 4 promašena slobodna bacanja Makabija na pola minuta do kraja utakmice, Farmar i Ročesti su to učinili, da bi na drugoj strani domaći pogodili jedno slobodno bacanje za 1 poen prednost.

Ipak, na kraju Makabi stiže do velikog preokreta, postigli su još 5 poena (trojka Ročestija i dvojka Farmara) za pobedu ali ne plasman u Top 16 fazu Evrolige gde će igrati Darušafaka u grupi E što možete videti OVDE.

Darušafaka je pobedila u prvom susretu ove dve ekipe sa 11 poena prednosti.

U drugom meču danas, Broze je bez većih problema savladao Sasari sa 86:54 u meču koji nije ništa značio za konačan plasman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke