Darušafaka slavila protiv Uniksa i preskočila Zvezdu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 20.01.2017.
19:36
Izvor: Sportske.net

Izabranici Dejvida Blata slavili su na svom terenu u okviru 18. kola Evroliga.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Uniks se držao u Istanbulu sve do poslednjeg kvartala, kada je domaćin uzeo stvari u svoje ruke i došao do 10. trijumfa ove sezone u elitnom takmičenju.

Na kraju je bilo 71-64 u korist Darušafake, koja je zbog boljeg međusobnog duela preskočila Crvenu zvezdu i popela se na sedmo mesto na tabeli elitnog takmičenja.

Turski sastav je slavio i u prvom duelu ove dve ekipe, te je tako samo overio bolji međusobni skor u duelu sa ekipom iz Kazanja (prvi meč 87-94 za Darušafaku).

Jedan od najzaslužnijih za trijumf ekipe Dejvida Blata bio je supertalentovani Ante Žižić, koji je nedavno iz Cibone stigao u Istanbul.

Odigrao je 30 minuta u pobedi Darušafake, upisao 13 poena i pet skokova.

Najbolji je ipak bio Bred Vonamejker sa 16 poena, sedam skokova i pet asistencija, najefikasniji je bio Adrijan Moerman sa 17 postignutih poena.

Dvocifren je bio još Džejms Andreson sa 10 poena.

U poraženom sastavu, po pravilu je bio najefikasniji Kit Lengford sa 16 poena, pratili su ga Artsiom Parahovski i Pavel Antipov sa po 13.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kowalski11070
Saturday, 21.01.2017
00:35

Darussafaka Dogus je osma na tabeli zbog koš količnika. Tri ekipe imaju isti skor. CZ je i dalje sedma na tabeli, sa tendenciom da do kraja sledeće nedelje bude četvrta.