Darušafaka posle velikog preokreta dobila Makabi!

Autor: Nikola Miloradović
petak 23.12.2016.
20:39
Izvor: Sportske.net

Izabranici Dejvida Blata upisali su treći vezani trijumf u Evroligi, kako su na svom terenu savladali ekipu iz Tel Aviva.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Slavila je Darušafaka u Istanbulu, nakon velikog preokreta.

Gubili su izabranici Dejvida Blata, od ekipe sa kojom se upravo američki trener svojevremeno popeo na krov Evrope, čak 17 poena razlike nakon prvih 20 minuta, ali su uspeli da zbiju redove i u drugom poluvremenu preokrenu rezultat.

Na kraju je bilo 86-84 u korist turskog sastava, koji je tako vezao i treću pobedu u Evroligi.

Još jednom je sjajnu partiju pružio duo Klejburn - Vilbekin, potonji je i overio trijumf Darušafake trojkom na nešto više od pola minuta do kraja.

Upravo je Vilbekin bio i najefikasniji u redovima pobedničke ekipe, meč je završio sa 23 poena (5/9 za tri) i pet asistencija.

Još bolju partiju je verovatno pružio krilni košarkaš Vil Klejburn koji je meč okončao sa 20 poena i 12 skokova, a upisao je i jednu blokadu i to u poslednji minutima utakmice.

Dvocifreni su u redovima Darušafake bili i Bred Vonamejker sa 15 poena, kao i Luk Harangodi i Džejms Anderson sa po 11 poena.

Endru Gudlok je prevodio poraženu ekipu Makabija, meč je bivši košarkaš Lejkersa i Roketsa okončao sa 23 poena (5/5 za tri) i osam skokova, pratili su ga Viktor Rad sa 17 poena, kao i Devin Smit sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i deset skokova. Dvocifren još samo Kolton Ajverson sa 10 poena.

U ekipi Makabija nije bilo bivšeg igrača Crvene zvezde mts Majka Cirbesa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke