Darušafaka konačno izgubila

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.10.2016.
18:40
Izvor: Sportske.net

U okviru drugog kola turske košarkaške lige Banvit je ugostio Darušafaku.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Ekipa koju je od ove sezone preuzeo Dejvid Blat, u koju je uloženo mnogo novca, počela je da pokazuje slabosti.

Najpre su u dvorani "Aleksandar Nikolć" gubili tokom čitavog susreta od Crvene zvezde mts na startu Evrolige, da bi se na krilima raspoloženog Vila Klejburna vratili i nekako izvojevali trijumf.

Sada su po prvi put od dolaska Blata i poraženi, a bolji od njih bio je Banvit, koji je slično kao i Zvezda vodio čitavog susreta, da bi se Darušafaka vratila na samom kraju.

Meč je otišao u produžetke, ali su košakaši Banvita uspeli da slave u dodatnih pet minuta. Na kraju je bilo 93-88 (18-16, 25-14, 18-20, 19-30, 13-8).

Bivši košarkaš Partizana Edo Murić se u redovima pobedničke ekipe nije upisao u strelce, ubeležio je pet skokova i četiri asistencije, ali je ranije završio meč zbog pet faulova.

Apsolutni junak Banvita bio je Džordan Teodor koji je upisao 32 poena, a njega su pratili Čan Maksim Mutaf sa 22 poena, kao i Slovenac Gašpar Vidmar sa 14 postignutih poena.

U poraženom sastavu najbolji je bio Bredli Vonamejker sa 20 poena, dvocifreni su bili jo Moerman sa 12 kao i Birkan Batuk sa 10 poena. Čovek koji je srušio beogradske "crveno-bele" Vil Klejburn, izgleda da se ispraznio u dvorani "Aleksandar Nikolić", kako je protiv Banvita upisao svega devet poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke